Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Hétfői nyitva tartás

Özönlik a tömeg a győri maligántartalmú fesztiválokra. Nagyon helyesen érzik jól magukat az emberek. Honiak és külhoniak egyaránt.

A fesztiválok haszonélvezői, az azokon jól szórakozókon kívül, nyilvánvalóan a megfelelő alkoholtartalommal rendelkező italok kimérői. És jé, még valakik a Széchenyi téren – az ott már őshonos vendéglőkkel egyetemben –, mégpedig a pogácsaárus. Aki rafinált üzleti érzékkel észrevette, mit észrevette? Felismerte! Akkor fogy a portékája, ha emberek vannak az utcán! Ám úgy fest, erre az egyszerű összefüggésre a szolgáltatás és a felhasználó között még nem mindenki jött rá.
Megyek a kabátomba cipzárt varratni. Hétfő van, a munka beindul, de a cipzáros nem. Neki ez szünnap. Mint a múzeumban, vagy régen a királyi tévében. Nem gond, hogy a kuncsaftjelölteknek nem?

De vissza a fesztiválok városára, Győrre, amelynek sétálóutcáján, rendezvényterén jóval többen fordulnak meg, mint a kis szabóságnál.
Az érthető, hogy a belvárosi butikok bezárnak estére, mert látható, a kaja és a pia kell csak a hömpölygőknek. De van még valami, amire szükségük lehet. Ez pedig az információ. Amit hol kaphatnának meg? A látogatóközpontban, a Tourinform-irodában. Már ha nem lenne zárva, amikor a legtöbben járják az utcákat. Mert hiába értesülök egy ízlésesnek aligha nevezhető, de mégiscsak szöveges üzenetből, amit kiragasztottak a kirakatra, hogy végre az „I Love Győr" pólók 3 napig, turizmus-világnapi tisztelgésül tíz százalék kedvezménnyel lesznek majd vásárolhatók, ha az ajtó, amelyen bemennék tájékozódni, zárva van, amikor nekem már nincs munkaidőm.

A látogatóközpontban a vasárnap szünnap. Hétköznap délután pedig csak ötig, pénteken és szombaton csak hatig tartanak nyitva. Igazi munkahelyként működnek. Igazi hivatalként. Magukra figyelnek, azokra, akik miatt létrehozták őket, már kevésbé. Bár gyanítom, nem az ott dolgozókon múlik, meddig vannak nyitva, hiszen ők szakemberek. Akik sejtik, valamit eladni csak valakinek lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvatos mentő

Tovább olvasom