Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Helyzet van

Egyébként is alátesznek mindent, kapja meg, ami jár neki, de mindenáron.
Elkezdődött az óvoda és az iskola, újra kiélezett közlekedési helyzetekben teheti próbára magát mindenki, aki gyereket hoz-visz – legalábbis ha mindezt egy nagy városi intézményből teszi. Az épület előtti parkolók reggelre, majd kora délutánra ismét megtelnek nemcsak autókkal, hanem öklüket rázó édesapákkal és szentségelő anyukákkal is, akik olyan példát mutatnak a hátsó ülésen ülő csemetéjüknek, amilyet egy komplett kocsmai társaság sem tudna.
 
A kanyarban, akár az egymásnak feszülő barmok között, reggelente menetrendszerűen kibontakozik a dominanciaharc: ki álljon félre vagy tolasson vissza húsz métert, s kinek van több joga felállni a járdára. Vagy éppen megállni az út közepén(!), hogy percekig várakoztatva a mögötte felgyűlt sort megvárja, míg elkényeztetett gyermeke odavonszolja magát az iskolaajtótól az autóhoz. (Közben bebizonyosodik: a nagyobbik kutya – értsd: luxusautós – az erősebb, de mindegy is, hiszen ezekbe a kocsikba általában még indexet sem szerelnek gyárilag, nyilván viselkedni sem elvárás.)
 
Az össznépi játszmában minden játékos előtt egy cél lebeg: véletlenül se kelljen ötven vagy ne adj’ isten, száz métert gyalogolnia szegény gyereknek az ajtóig. Nehogy, hiszen egyébként is alátesznek mindent, kapja meg, ami jár neki, de mindenáron, nehogy már ne legyen elég komfortos a kipárnázott kis élete. Lelkes helikoptermamik köröznek felettük, akik nagy jó szándékukban észre sem veszik, hogy punnyadt, önző, életképtelen gyerekeket nevelnek, akik most még csak a hátsó ülésen hallgatnak, de tíz év múlva ők fognak letolni minket anyázva a pályáról. Mert nekik ez jár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pongyola

A gyerekek egyszerűen nem tanulnak meg udvariasan magázódni. Tovább olvasom