Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Hatvan kilométer

A rendszer nincs még felkészülve ilyen mély-
szegénységre.

Azt az embert, akinek nincs pénze Beledről Győrbe utazni, háromféleképpen hozhatják el a saját tárgyalására, lásd szombati tudósításunkat.

1. Elővezetést rendelnek el, így a rendőrautó átszirénázik a Rákóczi Ferenc utcán és a delikvenst viszik szégyenszemre, mint a magyar áfacsalót. Már el is áruljuk, hogy most nem ez a megoldás, mert a rendőrök csak elővezetni tudnak. Olyanról még senki nem hallott, hogy ugyanaz a kocsi szirénázva vissza is hajtson az illetővel.

2. Előzetes letartóztatásba helyezik a vádlottat Győrben, tehát börtönbe kell kerülnie azért, mert nincs pénze. Ez már langyos, sőt, ne gondoljuk, hogy sok bíróságnál nem ez a megoldás lenne a befutó.

A harmadik kézenfekvő lehetőség többek szerint nyilván az volna, hogy kocsiba ül a bíróság sofőrje és idehozzák a vádlottat. Ám aki erre tippel, az túlbecsülte a rendszer rugalmasságát, mert ez az utazás megtérítésének minősülne, amire csak a tanúk és egyéb szereplők esetében ad lehetőséget a jogszabály.

3. A megoldás az, hogy a tárgyalást áthelyezik Beledre, minden idézett utazik 50–60 kilométert oda és vissza, s végül az állam nyakán marad a kiadás. Amit a kevésbé szabályfixált állampolgár esetleg nem ért: miért előnyösebb ez, mint egy kocsival ideutaztatni a három főszereplőt, ha egyszer így is, úgy is az állam fizeti az utat.

Azért, mert az egyik szabályos, a másik nem.

S mert ki kell mondani, hogy a rendszer nincs még felkészülve ilyen mélyszegénységre. Pedig ez a fejlettnek tartott nyugati régióban történik, s vajon Szabolcs-Szatmárban hány család nem tudna eljutni mondjuk Mándokról Nyíregyházára, öt napon át?

Márpedig nagyon úgy fest, hogy a rendszernek kell előbb-utóbb hajlania, mert a mélyszegénységre hiába küldenének rendőrautót.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kis zászló

Az ellenzéki, ballibként emlegetett párthalmaz váltóerő akar ismét lenni, de csak ámul és bámul... Tovább olvasom