Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Három kihívás

Mi a közös a háromban? Nagy cirkusz mindegyik.

Nem akármilyen évünk kezdődött, sok fontos dolog ígérkezik az idén. Csak a három legfontosabbat említem: tartunk három választást (parlamentit, önkormányzatit és európait) – ez egy, rendeznek foci-világbajnokságot és ismét lesz ValóVilág. Mi a közös a háromban? Nagy cirkusz mindegyik.
Az első tehát a választás. Már most azt jósolják az okosok, hogy durva kampány várható, durvább, mint valaha. Mindig ezt mondták, és mindig úgy is lett. Kivéve talán négy éve, amikor a Fidesz hallgatott, mint a sír, mert még a Kánaán ígéretével is csak rontani tudott volna a helyzetén, amit Gyurcsánynak és a szociknak köszönhetett. Köszönte volna biztos az SZDSZ-nek is, de az addigra már nem létezett. Most meg egyelőre annyi az ellenzéki aspiráns, hogy jókora szavazólapokra számíthatunk, ha minden így marad. Csak éppen választani lenne nehéz közülük. Vagy tán lehetetlen is.
A második a vb. A messzi Brazíliában rendezik, persze ismét nélkülünk. Mert Rió nem csak a földgömbön esik távol tőlünk. De azt az egy hónapot legalább nyugodtan végigszórakozhatjuk, karosszékben, sörrel a kézben, mindenféle idegbaj nélkül. Mert nem fogunk leégni és szégyenkezni. Ez is valami. Aki akarja, izgulnia sem kell. Persze az igazi mazochista drukker keres magának kedvenc csapatot, amelyért szurkolhat. Mert mégis kell egy kis ideglelés.
A harmadik pedig a hatodik ValóVilág. Sokak örömére. Na én nem tartozom közéjük. Attól félek, hogy az idei a legutóbbira is rátesz majd egy lapáttal, már azt is igyekeztem kerülni. Szerintem akinek nincs fél négyzetméter tetkója, középsúlyos mentális problémája és vaskos szexuális aberrá-
ciója, azt a villa közelébe sem engedik a gondos szervezők. Elég hülye világban élünk, de hogy ez lenne a való, abban azért kételkedem. És reménykedem. A nézőnek viszont állítólag ez kell. Hát egye!
Minimum három traumára okot adó eseményt kell tehát átélnünk 2014-ben. A VV-vel lesz a legegyszerűbb dolgom: ha véletlenül odakapcsolok, gyorsan meg kell nyomni egy másik gombot a távkapcsolón és kész. A legnehezebb pedig nyilván a választás. Félek, nem lehet olyan témát találni, olyan eseményt megrendezni, olyan beszélgetést lefolytatni, amelybe bele ne rondítana a politika. A maga eszközeivel. Nehogy józanul tudjunk már dönteni! A focit viszont nézni akarom, és fogom is, önszántamból. Még ha éjjel lesznek a meccsek, akkor is. Mert ott többnyire a legjobb győz. Ott ha vannak is hibák, a tudás, az erő és a lendület előbb-utóbb legyűri az alattomosságot, a durvaságot és a handabandát. Nem is vagyunk a fasorban sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért kaptak szájzárat a vélemények 2013-ban?

Nemcsak a magyar válogatott kudarcai után, hanem a Kisalföld fővárosában is bőven akadnak példák a szájzárra. Tovább olvasom