Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Happy end

De mégis mit gondolnak, mi az első, ami ezek után az eszünkbe jut? Nyilván az, hogy még nekik is kínos ez a végkielégítősdi.

A négyévente kötelező rácsodálkozáson ideje túlesnünk, igen: többmilliós végkielégítést kapnak azok a volt parlamenti képviselők, akik nem szereznek újra mandátumot a választásokon. És igen: sikerült olyan törvényt alkotniuk a honatyáknak, ami gyomorforgató mértékben kivételez magukkal a politikusokkal. Mert míg egy átlagos munkavállaló négy év után egyhavi végkielégítésre jogosult, ők hatszor ennyire. Ez a világ rendje ebben az országban.

Gondolom, mennyire foglalkoztatja a távozó politikusokat az össznépi utálat, ami most rájuk zúdul. De sokkal, de sokkal csendesebben megúszhatnák ezt a dolgot, ha egyszerűen fognák a pénzt és vinnék. Helyette egymást túllicitálva még mindig azon versenyeznek, ki tudja a legnemesebb célra felajánlani azt az egy-két milliót. Játszótérre? Nagyszerű. Óvodafelújításra? Még szebb. Kampányra? Úgy is jó, fönt majd megtudják. A lényeg, hogy legyen egy kamera és egy bekapcsolt mikrofon, amelybe bele lehet ezt mondani.

De mégis mit gondolnak, mi az első, ami ezek után az eszünkbe jut? Nyilván az, hogy még nekik is kínos ez a végkielégítősdi. Vagy azért, mert tényleg szemérmetlenül vastag a boríték; vagy mert úgy érzik, nem dolgoztak meg ezért az összegért. A harmadik okról pedig Zuschlag János beszélt, de ezt már nyugodtan kérje ki magának a politikai elit.
Ne legyen kétségünk: négy év múlva sem fog semmi változni. S nincs új a nap alatt a tekintetben sem, hogy a most végkielégítéssel búcsúzó honatyákat hamarosan városatyaként, megyei képviselőként új padsorok várják. A kaland a világ legszebb épületében – ahogy egyikük mondta – számukra legalább happy enddel ér véget.

A hála pedig ugyan nem politikai kategória, de van, amikor mégis az. Oly egyszerű lenne ezt egyszer és mindenkorra tisztázni, más kérdés, hogy akarjuk-e hallani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereszt

Kereszt: a feltámadás ünnepére, a húsvétra való készülődés közben sem feledkezhetünk meg arról, hogy… Tovább olvasom