Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Hány éves a kapitány?

Pintér Attila új utat keres az összetartásokkal, a bő kerettel, egy másfajta játékmóddal. Kérdés, hogy ez-e a helyes út.

Az egyik videomegosztón tegnap megjelent az a népszerű filmecske, ami a magyar–finn labdarúgó-mérkőzést figurázza ki. Nagy sikerrel teszi, csakúgy, mint korábban a román–magyar és holland–magyar meccsek esetében is. Ha körülnézünk a hazai médiában, szinte mindenütt nagyfokú csalódottságot látunk a szerdai találkozót követően. Mert bár az elmúlt évtizedek leszereplései megtanították, hogy vérmes reményeink a nemzetközi porondon ne legyenek, a mostani vereség és a gyakran kilátástalan játék így is elszomorító volt.

A magyar futball válogatottszinten 1986 óta mindig kudarcot vallott, a mexikói világbajnoki szereplés az utolsó jegyezhető esemény e tekintetben. A további próbálkozások nem vezettek eredményre, ezért érthető, ha Pintér Attila új utat keres az összetartásokkal, a bő kerettel, egy másfajta játékmóddal. Kérdés, hogy ez-e a helyes út.

Az újdonsült szövetségi kapitány azt nyilatkozta: a vereségen nem nagyon kell csodálkozni, mert északi rokonaink két és fél éves előnyben vannak velünk szemben a csapatépítés terén, továbbá a magyar labdarúgás tizenöt éves lemaradását nem lehet kilencven perc alatt behozni. Erről eszembe jutott egy itthon neves utánpótlás-szakember, aki mindig hároméves képzési tervet készített, de mivel a tehetségek csak nem akartak felnőni és az eredmények sem jöttek, a három év így kezdődhetett elölről. A türelem és az eredményesség tehát nem járnak kézenfogva a magyar fociban.

Olyan ez, mint a vicces fejtörő: Egy hajó hosszának, az árboc magasságának, a kapitány kisfiának és a kapitány életkorának szorzata 303.335. Hány éves a kapitány?

Egyes hírek szerint Paolo Sousa Haifában már melegít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borotva és Biblia

Szerinte a lakosztály olyan, mint egy tölcsér, belül tágas, de szűk a kapuja. Tovább olvasom