Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Hajóágyú

A tanár úr úgy viselkedik tehát, mint a fedélközben elszabadult hajóágyú: borít, tör, zúz, szakít.
Még januárban sajtótájékoztatón kérdeztem rá Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternél államtitkára, Ángyán József lemondásának körülményeire. Érdemi válasz helyett egy kurta-furcsa nemet kaptam. Akkor nem tűnt különösebben rázósnak az ügy, s nem értettem, miért e miniszteriális ingerültség a téma felvetése nyomán. Mostanra megvilágosodtam.

Ugyan Ángyán képviselő úr még a kormánypárt padsoraiban ül, de frakciótársai közül sokak szerint kívül már tágasabb lenne. Ezt egyébként Tállai államtitkár kerek perec ki is mondta, miután Ángyán a Borsod és Fejér megyei földbérletpályázatok nyertesei között mindenféle cáfolat dacára mégiscsak oligarchákat és Fidesz-közeli sógorokat, komákat vélt fölfedezni. Sőt, bejelentette, hogy megyéről megyére járva vizsgálja meg és teszi közzé az állami földek kiosztásának szerinte „védhetetlen és elfogadhatatlan", visszás eredményeit. Tetézte a bajt azzal, hogy egy interjúban megszellőztette, miszerint létezik egy lista a miniszterelnöknél a magyar élelmiszer-feldolgozókról, melyek a hungarikumként számon tartott szalámit sem átallják külföldi disznó lapockájából gyártani.

Párttársai azt vetik szemére, hogy kemény szavaival folyamatosan muníciót szolgáltat az amúgy vérszegény ellenzéknek, akik aztán nem győznek mindegyre oligarcházni.

A tanár úr úgy viselkedik tehát, mint a fedélközben elszabadult hajóágyú: borít, tör, zúz, szakít. Egyesek szerint e hajóágyú-magatartásnak tudható be, hogy a friss közvélemény-kutatási adatok szerint a Fidesznek sikerült leküzdenie magát az MSZP mélységeibe az utóbbi tíz év legrosszabb támogatottsági mutatóit produkálva.

Nos, ezért kellene igen gyorsan kizárni őt a képviselőcsoportból, csak erre még nem találták meg a módot. Mivel Ángyán a Magosz (Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége) delegáltja, állítólag a szintén magoszos gyökerű feljelentésügyi komisszárból Ángyán utódjává lett Budai Gyulának és az Országgyűlés alelnökévé emelt Magosz-elnök Jakab Istvánnak kellene jobb belátásra térítenie.

Mivel a hajóágyút előbb-utóbb a tengerbe lökik, vagy maga szakítva át a bordák közti deszkát, zuhan a vízbe, borítékolható Ángyán József politikai jövője. Azt azonban megjegyezném, noha nem ismerem a kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, MTA-doktor szakmai kvalitásait, hogy a vidékfejlesztésről vallott nézetei korábban sem voltak általánosan elfogadottak. Fenegyerek volt a szakmájában, ha tetszik. Ám az álmoskönyvek szerint fenegyereket pártba fogadni, sőt, magas tisztségre emelni általában nem jelent jót.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2012. június 26. 07:46
    „A leírt kvalitásokkal nem nagyon lehet sokáig büszkének lenni a társak erkölcseire. Ám vannak, akiknek ez is sikerül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltámadó szél

Ha viszont egy nap alatt sikerült rendezni az idei engedély ügyét, akkor csak az a kérdés: mire volt… Tovább olvasom