Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Gyümölcsöskert gerillákkal

Miként lehet közel nyolc éven át országos vezető topik, hogy egy politikus elmondta, hogy hazudott, s ezen mélységesen felháborodnak azok, akik még sohasem hazudtak?
Őszöd szelleme majdnem nyolc év után újra leereszkedett közénk, miután nyilvánosságra hozta az Alkotmányvédelmi Hivatal azt, amit nyilvánosságra hozott a Nemzetbiztonsági Hivatal kapcsolódó jelentéseiből. Hozzáférhetőek immár a „Gyümölcsöskert", meg a „Gerilla" fedőnevű nyomozás eredményei, elolvashatja bárki, akinek van hozzá kedve és ideje. Sajnos érdemi információkat, neveket, szervezeteket, időpontokat nem nagyon találni benne, fekete csíkok sora jelzi, mi sértene még ma is szolgálati érdeket az immáron nem titkos anyagban.
A lényeg a lényeg: a jelentés szerint a felvételt, amit egy „Guevara" nevű célszemély adott át a Fidesznek, s aminek sorsáról egy fővárosi pártirodában döntöttek, nem titkosszolgálati eszközökkel rögzítették.

Hogy ki vette fel, kinek a kérésére, hogy „Guevara" kitől kapta, nem derül ki pontosan. Az viszont igen, hogy Orbán Viktor Fidesz-pártelnök nem lehetett ott a megbeszélésen, mert Brüsszelbe kellett utaznia, és csak a repülőtéren értesült a hangfelvétel létezéséről. „Guevara" szerint az őszödi beszéd kiszivárogtatója MSZP-s politikus, aki Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és a frakcióval egyeztetett a nyilvánosságra hozatalról, hogy időt nyerve eltereljék a figyelmet az ország katasztrofális gazdasági helyzetéről, a költségvetési vitákról. (Gondolom, e logika mentén szintén ők rendelték meg a tévészékház elleni ostromot is önmaguk ellen.) Hogy így volt-e, ebből a forrásból bajosan derülhet ki, mert „Guevara" az a Rózsa-Flores Eduardo, akit 2009-ben egy Santa Cruz-i hotelszobában kommandósok agyonlőttek az Evo Morales bolíviai elnök ellen tervezett merénylet felszámolása közben, így erről ő már személyesen ugye aligha kérdezhető.

S itt, e gyászos csendben, mintegy zárójelesen lépjünk túl egy pillanatra a gyümölcsöskerten, meg az ott randalírozó gerillákon. Mert az legalább ennyire érdekes, miként lehet közel nyolc éven át országos vezető topik, hogy egy politikus elmondta, hogy hazudott, s ezen mélységesen felháborodnak azok, akik még sohasem hazudtak? Az a semmiség meg, hogy a rendszerváltás óta nem sikerült összeeszkábálni egy olyan ügynöktörvényt, amely feltárná az állampárti diktatúra működését, s abban a mai politikai elit szerepét, még csak meg sem karcolja a társadalom ingerküszöbét.

De térjünk is vissza a dokumentumokra, mert hát a rejtély azért, ha áttételesen is, hála az Alkotmányvédelmi Hivatalnak végül mégiscsak megoldódni látszik a választások előtt hat héttel, s ilyenformán megvan a bűnös is. Hiszen a jelentés nyilvánosságra hozott szemelvényei mind arra mutatnak, hogy személyesen Gyurcsány Ferenc a nagy önszivárogtató, ő volt az, aki a Fidesz segítségét kérve, előre megfontolt szándékkal víz alá nyomta, majd megbuktatta önmagát és a pártját.

Logikus. Hiszen azóta is látható, milyen jól jött ki belőle. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kijevi példa

Az ott élők jobbára csak abban bízhattak, hogy előbb-utóbb közeledhetnek Európához. Tovább olvasom