Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Győrben épül

Van-e erre valamilyen engedélyük, és egyáltalán, hogy gondolják ezt?
Részese voltam egy bosszantó közlekedési torlódásnak csütörtökön délután Győrött (melyről a kisalfold.hu olvasó-tudósítója is beszámolt, köszönet érte!). Az eset roppant egyszerű: a Munkácsy utcából kanyarodtam az Árpád útra, a belváros közepébe igyekezvén. Úgy ötven méter után megálltam, mert megálltak előttem is. Természetesen egy pillanat alatt több kocsi is érkezett mögém. Semmi gond, nyilván valaki próbál leparkolni, tolatgat éppen, gondoltam, mindjárt mehetünk tovább.

Rosszul gondoltam. Az történt ugyanis, hogy az utcában járdát építenek és megérkezett az újabb kőlapszállítmány. A pótkocsis teherautó egyszerűen megállt az úton, a darukezelő a masinájával pedig szépen, szakszerűen (vagy sem, mert sisak például nem volt a fején) pakolgatta a raklapokat a járda mellé. Aki nem ismerős ott, elmondom: egysávos az út, balra-jobbra parkoló autók sora. Se előre, se hátra.

Vártam vagy öt-tíz percet, aztán nem bírtam szó nélkül ezt a pofátlanságot. Odaballagtam a munkásokhoz, akik tettek-vettek a teherautó körül, és kérdeztem, ki itt a főnök? Természetesen nem akadt munkavezető. Aztán kérdeztem, van-e erre valamilyen engedélyük, és egyáltalán, hogy gondolják ezt? Szemmel láthatóan nem is nagyon értették, mi a bajom. Visszaültem hát a kocsiba, nehogy a kelleténél is jobban felhúzzam magam. Egy taxis éppen telefonált, ahogy elballagtam mellette: „Nem, sajnos nem érek oda, itt állok az úton..." Több tucat autó rostokolt ott, úgy negyedórán át biztosan.

Nem nagy ügy, csak egy apró homokszem ebben a nagy együttműködésben. Negyedóra az ember életéből nem ér meg nagyobb felháborodást. Az előttem araszoló suzukis például nyugodtan viselte a dolgot, pedig csak három méter hiányzott neki, hogy le tudjon parkolni, ahogy eredetileg tervezte. De azért mégis: pusztán annyi kellett volna, hogy amikor bekanyarodik az a teherautó, kiáll az egyik ember az utca elejére és elhessegeti a behajtani akarókat. Mondjuk azt, jófejségből. Ha már egyszer szabálytalanul pakolnak. Mert nincs kétségem, szabálytalanul pakoltak. De nem, nincs jófejség, nincs együttműködés.

Valamire azért mégis jó volt ez az eset. Ahogy ott ültem egyre növekvő vérnyomással a kocsiban, elnéztem a járdát, amit most bontanak fel és helyette műkőlapokat raknak le. Semmi baja. Akkor meg mi a bánatnak is kell kicserélni? Tudok több tucat utcát a városban, ahol a helyiek nagyon örülnének egy olyan járdának, amilyeneket ott a belvárosban sorra bontanak fel mostanában. Gyorsan megnyugtattam magam ez ügyben: valaki azért biztosan jól jár. Így már csak a rostokolás miatt főtt a fejem. De az is csak negyedórán át tartott. Nincs itt semmi gond.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcsot keresve

Mészöly Kálmán a ki tudja hányadik műfüves pályát avatta, amit kevesen használnak, mert nem tudni,… Tovább olvasom