Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Gyevi bíró

„Felelőtlenül, nyári gumikkal elindultak." (Pintér Sándor)

A rendőrségi kocsiknál kötelező lett a téli gumi, kivéve a nagy autókat és azokat, amiket négy évszakos gumival láttak el. Egy tömör hírt adtak ki erről, de ugye megegyezhetünk abban, hogy a dolog többet ér.

Amikor mi a rendőrségtől kérdezünk valamit és az olyan fontos, hogy az ORFK-nak is látnia kell, akkor a gyorsaság nem megy a minőség rovására. Nekem három hét átfutás a rekordom.
Egyetlen olyan esetre emlékszem, amikor a belügynek szinte azonnal sikerült kivizsgálni egy drámai helyzetet: 2013. március 15-én. Ma is fülemben cseng: „Felelőtlenül, nyári gumikkal elindultak és 5–10 méteres látótávolságnál olyan sebességgel haladtak, hogy képtelenek voltak megállni." (Pintér Sándor)

Már akkor csodáltam, hogy a sztrádán ragadt autók felszereltségét ilyen gyorsan felmérték a hivatalos jelentések készítői, hacsak nem szánalmas blöff ez, tettem hozzá, hivatalos köntösben. Hiszen annyit mindig, az év bármely napján tudni lehet, hogy vannak télen is nyári gumis autósok, alkalmasint még a ’87-es havat is rájuk lehet éppenséggel kenni, míg a belügyi szervek „jelesre vizsgáznak". Sőt, bizalmasan elárulom, hogy sokan lejárt forgalmival indultak útnak 2013. március 15-én, s engem úgy informáltak, hogy többeknél hiányos volt az izzókészlet.

Ám szombat óta tudom, hogy Pintér Sándor nem blöffölt, valóban kimutatása lehetett arról, hogy az autók hány százalékán van nyári gumi, mert ott volt a jelentés a saját járműparkjukról. Egy újabb adalék ez ahhoz, hogy a belügyi szervek nem vizsgázhattak jelesre a fegyelmezetlen állampolgárokkal szemben. S egy üdítő tanulság: akik nem hittek a négy évszakos gumikban, most láthatják, hogy a rendőrség is hisz.

Egyúttal megragadom az alkalmat, hogy gratuláljak a megbízott gumikereskedőknek és szervizeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisemberi kérdések

„Harminc. Mi harminc?" Tovább olvasom