Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Gólüröm

Mert a focista csak úgy örüljön, ahogy a pocakosodó döntnökök engedik.
Zlatan Ibrahimovic akkora gólt rúgott szerdán, mint a hangárajtó. Aki nem látta: a tizenhatos sarka tájékáról, jó húsz méterről ollózva lőtte az angol válogatott hálójába a labdát. Mindezt erőteljes, dinamikus mozdulattal tette, s rúgása pillanatában törzsével máris fordult a levegőben, hogy lássa, hová száll a labda. Számomra ez a bizonyság, hogy tudta, mit akar és mit csinál. Nem a véletlen műve volt tehát a parádés találat.

Azt viszont már nem láttam az összefoglalókban, hogy mi történt a gól után. Ibra ugyanis örömében lekapta a mezét és elhajította, miközben futott egy kis diadalkört. Mindenki megcsodálhatta kidolgozott felsőtestét és méretes tetoválásait. A kérdés viszont az: kapott-e ezért sárga lapot? Gondolom, igen. Mert a szabály az szabály. A mez levételéért ugyanis kötelező lapot adnia a bírónak. Mérlegelés nélkül. Jó hülye egy verdikt, az biztos. Huszti Szabolcs múltkori parádéja is bizonyítja, ő képes volt gólörömével egyenesen kiállíttatni magát: szintén levette a mezét és még a hirdetőpalánkot is átugrotta, így ünnepelte a gólját. Ez két sárga, azaz egy kiállítás. El is tiltották. Mert a focista csak úgy örüljön, ahogy a pocakosodó döntnökök engedik: lehet táncot lejteni a szögletzászlóval, láthatatlan nyilat lőni a levegőbe, szopogatni a hüvelykujjat, elringatni a babát, cigánykereket és szaltót hányni, libasorba térden menni, de a mezt levenni, na azt nem.

Tudok még hasonlóan elmebeteg fociszabályt: csak olyan színű lehet a testhez simuló „biciklisnadrág", mint maga a sportgatya. Egy árnyalattal sem különb. A minap pedig a Debrecen–Videoton meccsen az egyik frissen beállt játékost azért küldte le a bíró „szervizre", mert más színű volt a szigetelőszalag, amit rátekertek a sportszárára, mint a zokni. Hülye szabályok sorozata.

Emlékszem, néhány éve még be kellett tűrni a mezt a nadrágba, addig nem lehetett labdába rúgni. Ezt a felesleges előírást már szerencsére megszüntették, győzött a józan ész. Jó lenne a többi eszement szabályt is szemétre lökni!

Ja, és nem csak a fociban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennapos torna

A többség szerintem abban egyetért, hogy a bevezetéséhez hazánkban valószínű, sohasem lesznek meg az… Tovább olvasom