Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Figyelem!

Van idő most a Kálmán Olgához küldendő katasztrófavédelmist is kitessékelni a gátra: jobb, ha a mondatait előbb lecsekkoltatja a békákkal.
Egyelőre nem tér vissza a március első felét jellemző kellemes meleg. Egy nyugat-európai ciklon szállít száraz és hideg levegőt az ország fölé, így a hétvégén mínusz 5 fokos fagyok is lehetnek hajnalban.

Értik ugye? Százszázalékosan, így nem sodorják megint olyan helyzetbe magu(n)kat, mint a múltkor? A jegyzőkönyv számára rögzíteném: a figyelmeztetés március 19-én elhangzott, önök mondjuk 20 órával később olvassák, de még mindig időben ahhoz, hogy a péknél kenyeret vásároljanak, az autó fűtését megjavíttassák, téli gumit vegyenek, autópálya-matricát is; a telefont feltöltsék az akkukkal együtt; a gyerekeket illetően előre jelezzék a bölcsődében, az óvodában, hogy két napig nem lesznek; a videót pedig beállítsák, ha utólag kíváncsiak a híradóra, amelyből megtudják, mit csináltak rosszul – dacára az egyértelmű figyelmeztetésnek.

Most van idő a kormányzati kommunikációra is, a főnök helyetteseit le lehet parancsolni a lóról; a Kálmán Olgához küldendő katasztrófavédelmist meg gyorsan kitessékelni a gátra: jobb, ha a mondatait előbb lecsekkoltatja a békákkal. Nyugodtan át lehet szervezni a protokollrendezvényeket is, így biztosan nem ragad kimentendő prominens a dugóban. Meg hát ezúttal azt is meg kellene válaszolni, hogy ők miért nem tudtak a figyelmeztetésről.

Ezen a hétvégén szabadok lesznek a terek, jöhetnek az ellenzéki szólamok, a rügyfakasztó vizsgálóbizottságok; de talán bele is kellene ugrani a medencébe, ha már az egyetlen (magas) labdára ennyien rá akarnak úszni. Ja, hogy úszni tudó embert keresnek?

De a lényeg: száz százalékig rendben lesz most már minden. Bár eddig is rendben volt. A mi országunk ismét példát mutatott a világnak: nálunk nincs egymásra mutogatás, öncélú felelőskeresés, gyáva felelősségáthárítás még kevésbé. A búzakalászt érlelő melegben éppúgy biztonságban élhet mindenki, mint azokban a vészterhes órákban, amikor sarkvidéki erőkkel dacol a kuruc magyar.

Az azért nem baj, ha van nálunk egy PET-palack, mert pisilni kell, az autó ajtaját pedig egy eddig nem látott erő a zárba préselheti. Ez nem figyelmeztetés, csak jó tanács.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami szerelem

„Inkább a házasság gyökeredzik a családban, mint a család a házasságban." Tovább olvasom