Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Fény és árnyék

Üres padsorok az új pályák körül. Zsúfolt várótermek az egészségügyben.

Gombamód szaporodtak az elmúlt időszakban a stadionok. Iszonyú mennyiségű pénzt ölnek a fociba, és politikusaink munkaköri leírásába lassan már a fociklubok menedzselése is beletartozik. Hasonló a helyzet az arénákkal. Egymás után épülnek, míg végre sikerül egy-egy városban akkorát összehozni, amit már elég nagynak tartanak. Még az sem érződik, hogy az építkezéseket különféle eljárások, fellebbezések hátráltatnák, néhány hónap után már fel is avathatják őket.

Hajrá, magyarok, nincs is ezzel baj, csak közben két évet kell várni arra Győrben, hogy végre modern sugárkészülékekkel gyógyíthassák a betegeket. (Ahogy a tegnapi álláspontban is hangsúlyoztuk.) Ebben a két évben két és fél ezer új rákos beteg kaphatott volna nagyobb esélyt az életre.
Két és fél ezer. Ugyanannyi polgár, mint amennyi átlagosan kilátogat a focimeccsekre. Tátongó, üres padsorok az új pályák körül. Zsúfolt várótermek az egészségügyben.

Biztosan igazságtalan vagyok, de azóta, mióta a háromszáz forintos vizitdíj eltörléséről szavazott az ország, a kórházépítéseken és -leépítéseken túl az egészségüggyel kapcsolatos politikai erőfeszítések közül csak két fontos ügy érintett meg igazán. A dohányzás visszaszorítása és az ingyenes HPV-oltás. Ezek nagyon jó kampányok voltak, és sok ilyen kellene még. Nagyszabású ingyenes szűrőprogramok például, amik sok-sok életet megmenthetnének. (Megígérhetjük, a Kisalföld biztosan partner lesz abban, hogy a szűrőprogramok híre továbbra is eljusson az emberekhez.)
Bízom benne, hogy sok ilyen kezdeményezés lesz.

Mint ahogy abban is, hogy az egészségügyi ellátórendszert végre előbb-utóbb a XXI. századhoz igazítják. Az ott dolgozók és a betegek érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejfák

Az áttétek birodalmában minden kérdés eldöntendő: élet vagy halál. Tovább olvasom