Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Fejetlenül

Az ízléstelenségre új lapot húzott a körmagyar és a barbárság gyeplőjét dobta be a nép közé.
Valami visszavonhatatlanul elkezdődött és véget ért a hétvégén. Elszállt az a paraszthajszálnyi remény, hogy más lesz ez a mostani kampány, mint a négy év előtti. Bár hivatalosan a politikai agitációs propagandisták arra várnak, hogy a köztársasági elnök kiírja a rendszerváltás utáni hetedik országgyűlési választás idejét és eldördüljön a startpisztoly – nem hivatalosan berobbant a kampány-időszak.

Életre és halálra! A küzdelem terminológiáját ezzel a két szóval írhatjuk körül. S a stílus? Aluljárói mocskolódás, hőzöngés, gyűlölet, rágalmazás, becsületsértés, karaktergyilkosság, hazugsághegyek – mint eddig... lefejezés, merthogy fejétől bűzlik a hal – mostantól.

Kétségtelen, hogy Bajnai Gordon rendezvénye ellopta a show-t a Fidesz-kongresszustól, pedig jól elcsámcsoghattunk volna azon, hogyan csalták el a bajai választást és ha mégsem, akkor miért kell mégis új választást tartani.

Politikai csömöréhségünket naponta többször lakatják fulladásig a pártszobákból küldött üzenetek és kiválóan megtanultunk együtt élni azzal a verbális ízléstelenséggel, aminek a határait már rég megugrotta a hazai közélet.

Az ízléstelenségre új lapot húzott a körmagyar és a barbárság gyeplőjét dobta be a nép közé. Akit kérdeznek, az most elhatárolódik, ott sem volt, nem is látta, de valakik mégiscsak kitalálták és jó ötletnek találták a performance-ot, hogy egy kályhafestékkel lefújt miniszterelnöki hungarocell szobrot ledöntsenek a talpáról és fejét vegyék. Antall József miniszterelnök szavaival kérdezem: Ugye, nem most tetszenek forradalmat csinálni?

Számomra felháborító, botrányos és félelmetes ez a véleménynyilvánítás 23 évvel a békés átmenet után.

Közelít az idő, mikor választhatunk. Tehetnénk ezt méltósággal, bölcsességgel, intelligensen és elegánsan? Emberi hangon és gesztusokkal? Muszáj elveszíteni a fejünket?

Olvasóink írták

 • 3. öröksoproni 2013. október 03. 10:47
  „Félelmetes és tragikus volt ez az eset. Ugyanakkor a Fidesz pontosan ebben láthatta meg a 2006-ban elkezdett árokásásának az eredményét. Kisajátították a nemzet, haza, hazafi fogalmát, gyűlöltet és indulatokat keltettek, ők vitték először utcára az embereket egymás ellen fordítva családtagokat, barátokat, ismeretleneket. Elvették a polgároktól a szabad gondolkodás és véleményük, álláspontjaik, meggyőződésük kifejezésének kulturált lehetőségét, mert azonnal ellenségként kezelték azt, aki nem hajszál pontosan úgy gondolkodott és beszélt, ahogy ők. 7 év alatt ez lett a gyümölcs. Persze a felelősséget ebben sem ismerik el, ahhoz bátorság és őszinteség kellene.”
 • 2. dsj 2013. október 03. 10:30
  „Nekem se tetszett, de beleillik az utóbbi 15 év történéseibe. Semmi kivetnivalót nem látok abban, ha a fidesz is visszakap valamit abból a mocsokból melyet ő szórt az elmúlt másfél, két évtizedben ellenfeleire. Szóban az ellenség, idegenszívűség, hazaárulás bélyegét sütve rájuk, kötelet kívánva nekik, tettekben pedig a belváros rombolását, a TV székház felgyújtását, a magyar gárda létrejöttét okozva.
  Szabad intelligensebb megoldásokat kívánni, de akkor ahhoz mindkét oldalnak illetve minden szereplőnek tartania kell magát. Tartok tőle, hogy ez csak egy szép álomban és egy szép államban lehetséges. Van ilyen?”
 • 1. Madarász 2013. október 02. 08:36
  „"Számomra felháborító, botrányos és félelmetes ez a véleménynyilvánítás 23 évvel a békés átmenet után." - annak minden félelmetes, aki nem képes a sorok között olvasni.

  Ahogy 56-ban szobordöntéssel akarták kifejezni a diktatúra megdöntésének óhaját, úgy Bajnaiék most szerették volna kifejezni ezen óhajukat, csak kicsit bénára sikerült, de aki lát és nem csak néz, megértette. ;)

  "Közelít az idő, mikor választhatunk. Tehetnénk ezt méltósággal, bölcsességgel, intelligensen és elegánsan? Emberi hangon és gesztusokkal? Muszáj elveszíteni a fejünket?" Nem! Nem tehetjük, mert a jelenleg kormányon lévő hatalom mint kormánypártként, mint hajdan ellenzékként tisztességtelen eszközök arzenálját vonultatta/vonultatja fel és bizony aki fel akarja velük venni a versenyt, annak le kell süllyedni a szintjükre. Bár így fenn áll a veszélye annak, hogy a kormány legyőzi az ellenzéket a rutinjával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marad a rejtély

Nem lehet, hogy megkésett a vizsgálat, s hogy már nem is érdemes Magdi néni kertjébe kutyát vinni? Tovább olvasom