Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Fej a homokban

Győrött sokan reménykednek benne, hogy sikerül megoldani a jelenlegi válságos helyzetet.

Napok óta a Quaestor-botránytól is hangos kis hazánk. A hírek szerint a cég 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt értékesített. A szabálytalanságok miatt ezért a társaságnál részlegesen felfüggesztették a befektetési vállalkozás engedélyét. A Győri ETO FC-t működtető kft. az érintett Quaestor-csoport tulajdonában áll, így természetesen vele együtt bajba került. A gazdasági társaság csődvédelmet kért – ezzel időt nyerve – és közleménye szerint vezetői folyamatosan tárgyalnak a klub jövőjéről.
A győriek, a szurkolók, a klub szimpatizánsai ennél többet szeretnének tudni. Főként, hogy nem hivatalosan arról hallani, az ETO-nak egyelőre annyi pénz sincs a kasszájában, hogy rendben befejezze a jelenleg tartó bajnokságot. Egyelőre gond van a jövő évi licenc pénzügyi garanciáival is. A létesítményt pedig 18 milliárd forintos jelzáloghitel terheli.

Három nappal ezelőtt megkerestük az ETO sportigazgatóját, aki őszintén, de mégis reménykedve beszélt a csapat helyzetéről. Úgy, hogy mondanivalójával szerintünk semmi üzleti titkot nem sértett. Ennek ellenére a Quaestor illetékese megtiltotta számára az interjú megjelentetését.

Győrött sokan reménykednek benne, hogy sikerül megoldani a jelenlegi válságos helyzetet. Talán úgy, hogy az ETO Parkról leválasztják a stadiont, aminek fenntartásában majd részt vesz az önkormányzat, a futball kft.-t pedig egy egészséges szemléletű új tulajdonos működteti tovább.

Addig is hírzárlat. Fejet a homokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy kilométer

Ez Győr-Moson-Sopron megye, az ország egyik legfejlettebb régiója? Tovább olvasom