Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Fehér arany

Jól mutatja a magyar olimpiai csapat londoni szereplésének erejét, hogy a hazai kereskedelmi televíziók is „rákaptak" a bajnokokra és érmesekre. Valószínű, érzékelték, hogy itthon elsöprő népszerűségnek örvend a magyar hölgyek és urak teljesítménye.

Így legalább ebben a pár napban többet szerepelhetnek a tévékben, mint némely mellnagyobbításon átesett celeb vagy tehetségkutatón tehetségtelennek bizonyult énekes.

Az egyik televíziós csatornán amúgy is elég mélyről indult a harmincadik nyári olimpia: már elkezdődtek a játékok, de náluk még mindig csak az volt a téma, a sportolók vajon milyen szexuális életet élhetnek az olimpiai faluban. Nem mondom, az is lényeges – különösképpen az érintetteknek... –, de ilyentájt talán az eredmények is érdeklik a „pórnépet". Amúgy a témaválasztásban nem volt semmi meglepő, hiszen kereskedelmi televízióban nálunk a sport szinte csak havária esetén kerül képernyőre.

Nem túlzás azt állítani, a magyar versenyzők eredményei láttán örömmámorban úszik az ország. Eddig nyolc aranyérem és több más értékes medál és helyezés fényezi csapatunk szereplését. Az előzetes várakozást – három, esetleg négy arany – már alaposan felülmúlták a mieink, innentől kezdve minden siker már csak hab a tortán. Az meg még külön jó, hogy az olimpia végéig van, lesz kikért szurkolni.
Jár a hozsánna, a dicséret, de nemcsak a győzteseknek, hanem azoknak is, akik tudásuk legjavát adva értek el valamilyen eredményt vagy esetleg a balszerencse által nem vitték többre. Biztos vagyok benne, hogy valamennyien szívünkbe zártuk például a sérülten is hősiesen küzdő, ippont dobó Joó Abigél dzsúdóst, az éremre is esélyes birkózó Bácsi Pétert, aki iszonyú fájdalmak között próbálta meg a lehetetlent vagy Lőrincz Tamást, aki az elveszített döntő után könnyezve feküdt a szőnyegen. Kajakban a férfi négyesünk ezüstérmet szerzett, pedig sokan még a dobogóra sem várták őket. A hajó vezérevezőse, a háromszoros olimpiai bajnok győri kajakos, Kammerer Zoltán cseppet sem volt csalódott. Azt mondta erre az ezüstre: nekik ez fehér arany.
Mindenkinek így legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felfelé ívelő

Tovább olvasom