Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Ezért szeretjük

A VOLT a legszerethetőbb fesztivál!

Vasárnap egy utolsó nagy sóhajjal búcsút intettünk az idei VOLT-nak. Szerencsére minden komolyabb gond nélkül zajlott le a fesztivál, amin megdőlt az eddigi látogatottsági rekord is. Számomra mégsem a nagy számok okán marad emlékezetes július első hete. Sokkal inkább az emberi megnyilvánulások miatt.

Kezdjük mindjárt azzal a történettel, amit a Kisalföld olvasói is megismerhettek. A Wellhello-koncertről és Leviről van szó, akit kerekes székével együtt magasba emelt a tömeg és kézről kézre adott előre, egészen a nagyszínpadig, hogy láthassa kedvenceit. A sajtó is szárnyra kapta a történetet, de egy dolgot nem hangsúlyoztunk eléggé: a közönség szerepét. Pedig éppen a közönség tette ennyire szerethetővé a fesztivált. Egy szikra kellett, hogy megtörténjen a csoda. Egy fiatalember félmondata: „felemeljük?". S hogy ki ő? Egy a sok fesztiválozó közül. A nevét sem tudjuk, de olyan dolgot indított el, amivel sokunk számára emlékezetessé tette az idei VOLT-ot.

A másik elismerést az önkénteseknek címzem. Így például a Bringázz Sopron tagjainak, akik egy héten át fáradságot nem ismerve dolgoztak. Vadiúj bringákat lehetett kölcsönözni és megőrzést is vállaltak. Rengeteg fiatal vette igénybe a teljesen ingyenes szolgáltatást és csak jókat hallottam róluk. Sokan értetlenkedtek: mi az, hogy ingyen, egy fesztiválbelépőért güriznek? Az egyesület vezetője egy történetet ki is posztolt a Facebookra. Egy félig-meddig kolléga arról érdeklődött náluk, mennyi pénzt kapnak az egyheti melóért. A válasz: „Semmit, nálunk önkéntes alapon megy a munka. Azért csináljuk, mert mi a soproni kerékpároséletért, a helyi bringásokért létezünk mint egyesület." Az illető hitte is, meg nem is, de végül belátta, hogy a bringás srác nem kamuzott. Az utolsó este egy ezrest dobott az adományládába. Hát ezekért mondom én, hogy a VOLT a legszerethetőbb fesztivál!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piacok országa

Holnapra lehet akár állatvásár is a balatoni üzlet. Tovább olvasom