Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Évértékelő

Lássanak a jövőbe az atlantiszi fényjárók meg a Magyar Boszorkányszövetség avatott tagjai.


Egy nap van még hátra az évből, aztán durrannak szokás szerint a petárdák, röppennek a tűzijátékok, roppannak a virslik a fogak alatt, pezsegnek a pezsgők, elénekeljük a Himnuszt, elmondja az elmondandót a köztársasági elnök és újabb évet hagyunk magunk mögött.

Jó alkalom lenne ez egy kis összegzésre, de hogy mi történt, azt úgyis mindenki tudja, és ahányan tudják, annyiféleképpen értékelik. Mint ahogyan mindenkinek mást jelentenek élethelyzet, vérmérséklet és pártállás szerint az elmúlt év kulcsszavai is: a rezsicsökkentés, a devizahiteles-mentő csomag, az ócsai lakópark, a trafikmutyi, a hamis bajai videó. Mást és mást idéz az ezermilliárdos adócsalás és a botrányt kirobbantó Horváth András emlegetése, vagy a nemzetközi elfogatóparanccsal országosan is közismertté vált Hernádi Zsolt Mol-vezér neve. Mást jelent az éhségmenet, megint mást a békemenet, vagy a márciusi havas országos megbénulás a belügyes SMS-sel, a nyári árvíz és a civil összefogás. Mást jelent, hogy Magyarország jobban teljesít, s megint mást a közmunkaprogram, a minimálbér-emelés, vagy akár hogy még egy nevet megidézzünk, Balogh József és az ő vak komondora.

Egy nap van még hátra az évből. Jó alkalom lenne egy kis jövőbe nézésre is. Mert hogy mozgalmas év lesz a 2014-es – látva hazai közállapotainkat és már most érezve a tavasszal aktuális országgyűlési választás előszéllökéseit –, afelől szemernyi kétségem sincs. De mivel nem vagyok jövőbe látó, bár tippjeim lennének bőven, lássanak a jövőbe az atlantiszi fényjárók meg a Magyar Boszorkányszövetség avatott tagjai. (Mielőtt valaki félreértené, tényleg van ilyen, aki nem hiszi, keressen csak rá nyugodtan a Google-on.)

Szóval egy nap van még hátra az évből. Jó alkalom lenne ilyenkor valami bölcset, kedveset mondani, de hagyom ezt is inkább a simaszájú kormányszóvivőkre. Meg Micimackóra, a csekély értelmű medvebocsra, valahogy így: Milyen nap van? – kérdezi Micimackó. Ma ma van – feleli Malacka. Az a kedvenc napom! – mondja Micimackó.

S hogy miként jön ez ide? Hát hogy legyen az ilyen mából jövőre mindenkinek 365. Legalább. Vérmérséklettől és pártállástól függetlenül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magánálom

Ám többségüknek még mindig van egy álma... Tovább olvasom