Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

...és még?

Nem kell a spájzt is tízezresekkel kitapétázni...

Szegény Varga Mihály... Hírek szerint a nemzetgazdasági miniszter internetadónál tapasztalt „politikai vaksága” miatt neheztel a miniszterelnök Varga Mihályra. Ugyanis főként a gazdasági tárca vezetőjét és minisztériumát tartják felelősnek az internetadó terve nyomán kialakult széles körű társadalmi tiltakozásért.

Márpedig az államnak pénzre van szüksége, hogy a tervezett és bejelentett életpályamodellek, egyéb elképzelések finanszírozása lehetővé váljon. Ezért segítünk most a nemzetgazdasági miniszternek: olyan adók bevezetését javasoljuk, amelyek egészen biztosan elnyerik a tömegek tetszését. Ilyen lehetne például – hogy stílszerűen szóljunk – a „mellélövés-adó”. A futballklubok a meccsek minden egyes kapu mellé, fölé lövése – no és az öngólok – után fizessenek különadót. Elbírnák a csapatok, hiszen még a másodosztályban is olyan pénzt kapnak a focisták, hogy hazai viszonylatban szinte úgy élnek, mint a nagyok a nagyvilágban. Pedig csak alig pár százan kíváncsiak rájuk.

És még? – tehetnénk fel a kérdést. És még javasoljuk, hogy azon cégek tulajdonosait is adóztassák meg, akik – van rá példa – esetenként milliárdos osztalékban részesülnek. Elég lenne nekik százmilliós nagyságrend, nem kell a spájzt is tízezresekkel kitapétázni. Rögtön akadna pénz az alulfizetett egészségügyisek, rendvédelmisek és mások jövedelmének növelésére. Ugyanis működnek hazánkban olyan cégbirodalmak, amelyeknél zömében állami megrendelések utáni eredményeikből telik a milliárdos osztalékra. Ez pedig jele lehet annak, hogy vagy rosszul működik a „közbeszerzési eljárás”, vagy igen szoros bizonyos körök összefonódása. Annyira, hogy talán ez már az amerikaiaknak is szemet szúrt.

S aztán mindenki mehetne Amerikába, aki csak akar...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedves Öcsém!

A szabályok csak akkor működnek, ha ésszerűek és ha a közösség javát szolgálják. Tovább olvasom