Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Enbéegy

Játékuk könnyen kiismerhető, ám roppant céltudatos.

A nemzeti bajnokság áprilisi döntőjére készülnek a csapatok. Az egyik a címvédő, ellenfele a korábbi trófeabirtokos.

A mostani bajnok régi, összeszokott együttes. Nemzetközi szinten ugyan esélytelenek, de a hazai mezőnyben favoritok. Korábban ugyan több mezt és taktikai variációt is kipróbáltak, ám már régóta ugyanabban a hadrendben fociznak. Az agresszív hálócsapdás területvédekezést kombinálják az egész pályás letámadással. A csapat háza táján vasfegyelem uralkodik; semmi edzés utáni sörözés, hötyögés, lazulás. Kötelező náluk az egyenmelegítő.

A kezdőben a régi rókák mellett néhány kiegészítő fiatal arc. Az együttes játékos-edzője csatárból lett irányító középpályás. A támadó harmad előtt mindig ő kéri el a labdát, s aztán indít. Szívesen játssza meg a széleket, de maga is többször próbálkozik távoli lövésekkel. Bár gyorsasága és térlátása már megkopott, de hát a rutin meg az évek... Korábban többször nézett a háta mögé is játék közben, de mára erre nincs szüksége, miután az egyik balhátvédet, aki mutyiban szétdobott fekete pénzekről kiabált, rögvest kitették a keretből. A védelem azóta sziklaszilárdan hozza le a catenacciót. Játékuk könnyen kiismerhető, ám roppant céltudatos.

A klub anyagi háttere stabil, korábbi játékosaik ott ülnek a szövetség döntéshozó szerveiben meg a játékvezetői bizottságban. Még arra is odafigyeltek, hogy elintézzék: a döntő előtt alaposan locsolják fel a küzdőteret.

Az ellenfél korábbi masszivitása mára a fasorban. A csapategység a legutóbbi kupakudarc után erőst megbomlott. Sok középpályásuk elszerződött, friss szerzeményeik viszont egyelőre nem bizonyítottak. Az egyik, most visszaigazolt befejező csatárukkal ráadásul korábban egy döntőt már csúfosan elbuktak kihagyott tizenegyese nyomán. Hálóőrüket bravúrkapusnak hozták, ám mégis csak a kötelezőt hozza a ketrec előtt.

Sorozatos edzőcserék is nehezítették a felkészülésüket, ráadásul most az egyik fedezetük bundabotrányba keveredett. Bilincsben vitték el az edzésről. A volt ifijátékosuk meg még azt is kifecsegte, hogy az öltöző már régóta zeng a prémiumok elosztásának módja miatt. A régi-új középcsatáruk és a csapatkapitány között azóta sem állt helyre a haverság. A csékának egyébként a védekező középpályás posztról kellene felérnie az ellenfél kapuja elé. Ám gólt alig szerez, mert egyrészt lövőereje átlagos, másrészt fizikummal sem bírja a hosszú szólókat. Noha a klub már új néven szerepel, ám a közönség még mindig felemlegeti nekik a korábbi elcsalt kupadöntőket. Ellenfelük csont nélkül jutott el a fináléig, míg ők csak többszöri hosszabbítás után.

Egyelőre szerény az érdeklődés a meccs iránt, bár az utóbbi napokban azért jobban fogynak a jegyek. Jó fél ház várható a stadionban. Mivel néhány tippmixes figura is felbukkant az öltözők környékén, borítékolhatók a meglepetések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejesek

A podgoricai Milena Knezevic nem veszítette el a fejét, sőt… Tovább olvasom