Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Eltűntek az ufók

Hihetünk bárkiben vagy bármiben, de jobb, ha tudomásul vesszük: egyedül vagyunk.
Micsoda egy nyár! Lassan a vége felé járunk, és sehol semmi ufó. Máskor ez idő tájt már tucatnyi eset járta be a világot, és mi se maradtunk ki a titokzatos jelenségekből: repülő csészealjak, gabonakörök, idegenek által boncolt tehenek, vizsgálatra elrabolt emberek… Hát hová lettek idén?

Elijesztette őket a szélsőséges időjárás, a sok eső? Vagy földhözragadtak lettünk? A Földön kívülről csupa tudományos hírek jönnek. Űrszondánk ért egy üstökös közelébe, le is fog szállni rá. Nagyobb szenzáció, bár az átlagembert aligha érdekli, hogy egy másik, az 1977-ben(!) felbocsátott Voyager–1 űrszonda már bolygórendszerünkön kívül a mélyűrt járja. Már több mint 19 milliárd(!) kilométerre van tőlünk, a Naphoz viszonyított sebessége óránként 60 ezer kilométer körüli, így ha nem ütközik semmivel, 40 ezer év múlva kerülhet a Tejútrendszer Gliese 445 jelzésű csillaga közelébe. Csak a mi galaxisunkban úgy 100 milliárd csillag van, ha tegyük fel, minden milliomodiknak van bolygórendszere, s azok közül is minden milliomodikon fordulhat elő élet… És ez csak a saját csillaghalmazunk. Elképzelhetetlenül óriási számok. Miért lennénk hát csak mi az értelmes faj a világmindenségben?

És valójában mégis egyedül vagyunk. Ekkora gigantikus távolságokat csak a sci-fi filmekben tud legyőzni mondjuk Tom Cruise. Hozzá képest a magyar Pataky Attila – akit földönkívüliek már elraboltak párszor – kismiska. Persze még mindig ártalmatlanabb dolog a földönkívüliekben hinni, mint mondjuk abban, hogy jövőre majd jobban élünk, több lesz a fizetés, kevesebb az adó, akad munkája mindenkinek.

Hihetünk bárkiben vagy bármiben, de azért jobb, ha tudomásul vesszük a realitást: egyedül vagyunk. Helyettünk senki nem fog megcsinálni semmit. Legfeljebb velünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Damnatio memoriae

Úgy gondolták, a bűnös személyt kiiktatják a történelemből. Tovább olvasom