Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Előre

Az álmainkhoz, a jövőnkhöz kell egy haza, amelyet mindenki olyannak lát, amilyennek a szíve, a neveltetése, a meggyőződése vagy az életminősége enged.

Az elmúlt év fordulóján pezsgőspohárral a kézben talán mindenki röpke számot vetett azzal, mi történt vele az elmúlt esztendőben, és gondolatban esetleg egy gyors utazást tett 2015-re is. Akik szeretnek fogadalmat tenni, azoknak ez mindig kiváló alkalom: lefogynak, meghíznak, leszoknak a dohányzásról, az ivásról, netán a kábítószerről.

Természetesen akiknek sikeres volt az elmúlt év, azok hasonlót várnak a folytatástól is, míg mások abban bízhatnak, talán kedvező fordulat következik be az életükben és elindulnak a boldogság sugárútján: ha önmaguk vagy szeretteik legyőznék a betegséget, a szegénységet, a munkahelyükön megdicsérné vagy akár előléptetné őket a főnök, újra békés lenne a házasságuk vagy lenne egyáltalán társ az életükben. A gyerekük csak jó jegyeket hozna az iskolából, felvennék az egyetemre, de hosszan sorolható a kívánságlista, hiszen a saját életében mindenkinek széles a paletta, amit szeretne megélni 2015-ben.
Az álmainkhoz, a jövőnkhöz persze kell egy ország, pontosabban a haza, amelyet mindenki olyannak lát, amilyennek a szíve, a neveltetése, a meggyőződése vagy az életminősége enged.

Áder János újévi köszöntőjében mondotta volt: „Az elmúlt negyedszázad tanulsága, hogy ne mindig csak azt nézzük, ki menne balra vagy ki menne jobbra közülünk, hanem hogy merre van előre."

Hátha így is lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek év

Adjunk hálát azért, ami megtörténhetett volna, de nem történt meg. Tovább olvasom