Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Éhesek

Sokak számára még hosszú ideig Európa egyik szegényháza marad az ország.

A rendszerváltást követő hét országgyűlési választás minden elveszett reményével, tapasztalatával és ismert következményével erősen úgy tűnik, nagyon sokak számára még hosszú ideig Európa egyik reménytelen szegényháza marad az ország. Mértékadó gazdasági elemzések szerint ugyanis az elmúlt huszonöt évben inkább távolodtunk a kezdetektől elérni vágyott Nyugattól, mint közeledtünk hozzá, s e téren ma rosszabbul állunk, mint a rendszerváltoztatás idején. Röviden ennyiben summázható az elmúlt negyed évszázad honi politikai kalandjainak eddigi eredménye.

Pedig hallottunk már eleget eddig is a dübörgő gazdaságról, a nagy jólétről, a pannon puma tündökléséről, és a hivatalos adatsorok számszerűségükben ma is biztató jelent és fényes jövőt mutatnak. A Központi Statisztikai Hivatal szerint egyre több embernek van munkája, a foglalkoztatottság 22 éves rekordot döntöget, a soha nem látott alacsony szintű inflációnak köszönhetően a reálbérek is emelkednek a fizetésekkel együtt, töretlen a harc az államadósság ellen. Három százalék feletti a gazdasági növekedés, ez alatti a költségvetési hiány, a gazdaságirányítók szerint megtörtént a növekedési fordulat, s a tartós szárnyaláshoz már csak a bürokrácia korlátait kell lebontani.

Mindeközben ugyanezen hivatal számai szerint a gazdagok tovább gazdagodtak, akik szegények voltak, még szegényebbek lettek. Mára ez utóbbi körbe tartozik a teljes lakosság közel harmada, több mint hárommillió magyar, s minden harmadik gyerek él súlyos nélkülözésben. Minden harmadik gyerek. És mindegy, hogy hová születtek, mert minden gyerek egyformán éhes. És ha a gyerek éhes, az mindenhol szomorú.

Legalábbis ezt remélem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegen szavak

A többségük biztosan nem jókedvében hagyta ott hazáját otthonát, szeretteit. Tovább olvasom