Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Egyet még simán

Az EFOTT ˝túlélte˝ a hidegháborút, a rendszerváltást, ˝látta˝ a magyar futballválogatottat a vb-n.

A hétvégi győrújbaráti motorostalálkozó megadja a jelet, május közepétől végérvényesen elindul a fesztiváldömping. Biztosan ki lehet ebből is öregedni, meg valószínűleg az ember harminc felett már nem egy gyors pálinkával reagál arra, amikor reggel nyolckor a fullasztó melegre ébred a „puszta közepén" egy sátorban, de... Mégiscsak tízezrek járnak a VOLT-tól a Balaton Soundon át a Szigetig, s hagynak tízezreket a jegypénztárnál, a vendéglátásban. Ez is üzlet persze, még ha morcos apukák vékonyodó pénztárcával a zsebükben néznek is a vonatra felszálló gyermekük után. Nem tudom, hány fesztivált bír el még ez a körülölelt 93 ezer négyzetkilométer. Persze ugyanezt kérdezzük egy-egy hipermarket nyitásakor is, de aztán mindig kiderült: egyet még
simán.

Húsz éve még nem volt ekkora a „választék": a felnőttkorúság határán éppen csak átbillenve, friss érettségit az asztalfiókban hagyva vágtunk neki egy méregzöld Trabanttal az országnak egészen Kecskemétig. A szabadságot jelentette nekünk akkor az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója).

A politikai ideológiák (mely ’76-tól ’90-ig jellemezte a „fesztivált") helyett már a kispálos Lovasi énekelt az egyetlen forradalmárról a városban. Azóta húsz év telt el: Trabantok nemigen pöfögnek már, a Kispál feloszlott, a közös bulik is elmaradoznak, de EFOTT harminckilencedszer is lesz – közel százezer fesztiválozót várnak Miskolctapolcára. „Túlélte" a hidegháborút, a rendszerváltást, „látta" a magyar futballválogatottat a vb-n. Persze mázlija is volt: nem „csúsztak be neki", mint a Szigetnek Tarlós (akkor még) polgármester a zaj-, a VOLT-nak Illés államtitkár a zöldfélelmei miatt. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Passport

Nem volt good morning, sem please, csak „passport!". Tovább olvasom