Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Egy sima, egy fordított

Mi történik, ha az emberi hülyeség szorgalomra talál? Még nagyobb hülyeség.

Első olvasatra médiahackre gyanakodtam, aminek a hátterében egy fonalkészítő gyár húzódik, hogy újra divatba hozza a kötöttet. Lapoztam ide-oda a neten és teljes bizonyossággal állítom, hogy az emberi butaság indította el azt a lavinát, ami maga alá temette a józan észt. Április óta több mint húszezer kötött pulcsit küldtek annak a hamburgi állatvédő nőnek, aki pulóverbe öltöztetve kívánja megvédeni az olajszennyeződéstől a pingvineket.

Noooormális? – kérdezem Besenyő Pistaként értetlenkedve, mert a Kössünk pulcsit a pingvinnek! akció behálózta Európát, hegyként tornyosulnak a rucik, arra várva, hogy aktivisták ráhúzzák a pingvinekre. Meggyőződésem, hogy jó szándékkal indulnak harcba kötőtűjükkel a környezetvédő nagyik és úgy róják az esti filmnézés közben az egy sima, egy fordított sorokat, hogy utána édesen, a jótett helyébe jót várva beleszenderegnek álmukba.

S ha már az összes pingvin pulcsiban úszkál a világ vizein és marad a lelkesedésből, biztos lesz egy újabb pihent agy, aki újabb akcióba lendíti azokat, akik hülyeséggátló agysejtek hiányában akarnak a világ hasznára lenni és csatasorba állnak, hogy legyen úszógumi halaknak, békatalp békáknak, napellenző flamingóknak, fülvédő elefántoknak, orrplasztika rinocéroszoknak, lúdtalpbetét libáknak, fogimplantátum cápáknak.
A valóságnak gyakran nincs köze az igazsághoz. Mert az igazság sima ügy. A valóság pedig az a fordított sor, amit az igazság hátoldalán kötögetünk, hogy látszatra szép világot kapjunk.

Emberek! Most vegyünk egy mély levegőt, higgadjunk le és gondolkodjunk! Üljünk le, mert az igazság fájni fog: a pingvinek nem hordanak kötött pulóvert. Akkor sem, ha húszezer elkészült kifejezetten rájuk szabva és néhányan ebben próbálják túlélni az emberi gondoskodást Ausztrália partjainál.

Jut eszembe, jön a tél. Nem kellene sálat kötni a fáknak? Vagy együnk inkább hódot?

Olvasóink írták

  • 1. Móric 2012. szeptember 12. 15:21
    „Kedves Krisztina ! Ez nem hülyeség, megmentheti a pingvinekéletét ! http://www.botg.de/aktuelles/artikel/article/strick-pullover-fuer-pinguine-in-australien.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álmok álmodói

Tovább olvasom