Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Egy kupa bor

...kivétel nélkül úgy vélték, egy akkora edényben, a többiektől belehordott többhektónyi bor között mit sem számít az ő két deci vizük.


Nagy lagzi volt készülőben. Az örömapa az egész falut meghívta, ám minden vendéget megkért, hogy a menyegzőre hozzon magával egy kupa bort, s öntse bele egy nagy hordóba a lakodalmi sátor előtt. A vendégek így is tettek, ám ők csodálkoztak a legjobban, amikor a vacsora mellé vizet kaptak poharaikba. Valamennyien úgy érezték, borzasztó skandalum történt. Igaz, ugyan mindegyikük vizet öntött kancsójából a hordóba, de kivétel nélkül úgy vélték, egy akkora edényben, a többiektől belehordott többhektónyi bor között mit sem számít az ő két deci vizük.

Mindezt csak azért rögzítettem, hogy jelezzem, holnap igenis minden egyes szavazat számít, s minden két deci víz (elmulasztott voks) a magyarok közös menyegzős borát silányítja.

Buzdításom mellé ezúttal megengedek magamnak még két tanácsot is a holnaphoz.

Orbán Viktor egyik mára szállóigésült kijelentése szerint nem az számít, hogy mit mond a politikus, hanem az, hogy mit tesz. Mérlegeljen hát minden választópolgár ilyenformán, s ne a szavak, hanem a tettek alapján karcolja holnap az ikszet a versengő pártok és arcok egyikének neve mellé.

A másik alapvetésem meg az lenne, hogy mindannyiunk szimpátia-, érdek- vagy vágyvezérelt állampolgári döntése jogszerű és helyénvaló. Ezért egy percig se higgyük azt, hogy bármely tőlünk másként szavazó honfitársunk voksát nem a könnyebb egyéni boldogulás óhajtása és a nemzet remélt legvonzóbb közös jövőjéről való meggyőződés ihlette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliók egy miatt

Bár a három évből csak fél lett, jogilag nyilván Supkának van igaza és ilyen produktum után is jár… Tovább olvasom