Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Egy-egy

Eddig valamennyi, politikát érintő (bűn)ügyben a kiszivárogtatások ültek, hiba nem volt bennük. És minderre a csacsogó Hende hívta fel nyomatékkal a figyelmet.

A vihar sem tudta elfújni a hétvége igazi csemegéjét: az ügyészség vádat emelt Vadai Ágnes ellen. Hende Csaba honvédelmi miniszter jókor (egy viszonylag hírmentes napon), jó helyen (egy kampányrendezvényen), jónak (a Hír TV-nek) súgott.

Kár, hogy másnap az ügyészség mindezt tételesen cáfolta.
A fiaskó annyira ciki, hogy ebből sem Hende, sem az ügyészség nem jöhet már ki jól, egyedül Vadai Ágnes vigyoroghat az egészen. De azért az ő mosolya sem lehet teljesen őszinte – erről mindjárt. Szóval Hende idejekorán kifecsegett információja a Vadai-ügyről egyesélyessé tette a vizsgálat végét. Mert ha ezek után mégis vádat emel az ügyészség az ex honvédelmi államtitkár ellen, az isten se mossa le a szervezetről, hogy megrendelésre dolgozik.

Hendének nyilván nem köszöni meg ezt az az ügyész, aki feltételezem, tisztességes vizsgálat kellős közepén tart, s egyelőre nem is Vadai, hanem „ismeretlen tettes" ellen gyűjt adatokat. A legnagyobb baj az egészben mégis az, hogy a Hende által nyilván nem véletlenül megtalált szerkesztőségnek meg sem fordult a fejében, hogy le kellene ellenőrizni a kapott infót. Mert igen: eddig valamennyi, politikát érintő (bűn)ügyben a kiszivárogtatások ültek, hiba nem volt bennük. És minderre a csacsogó Hende hívta fel nyomatékkal a figyelmet.

De mi van akkor, ha valóban törvénybe ütközött mindaz, amit Vadai Ágnes államtitkárként tett?

Mert ez is az ügy hangsúlyos része – volt a mostani hétvégéig. Igen, Ágnes, jogos a kérdés: mi a fenének kellett milliókért megbízni honlapszerkesztéssel és PR-feladatokkal két külsős vállalkozást, ha ez – a HM belső szabályzata szerint – a tárca kommunikációs főosztályának a feladata volt? A bentiek nem jól végezték a dolgukat? Fogadjuk el, hogy igen. De ha egy államtitkár (a minisztérium második embere) sem tud az asztalra csapni, hogy hé, gyerekek, ne szórakozzatok már, csináljátok rendesen a dolgotokat, akkor ki? Vagy ezek szerint vannak az állami alkalmazottak, s fel kell venni melléjük profikat, akik el is végzik a munkát?

Jogállamban valami olyasmire kaphattunk volna választ, hogy normális-e, ha mindkét csapatot mi fizetjük? De várhatjuk, ahogy Hende bocsánatkérését is Vadaitól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akácos út...

Hogyan juthattunk odáig, hogy erdeink negyedét ma már akácültetvények alkotják? Tovább olvasom