Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Ecce homo

Ő az iskolában tanulja, hogy ma a homoszexualitás halálos bűn, és kész.
A homoszexualitással úgy vagyunk, mint az ohiói Dayton volt a darwinizmussal: hatalmi kérdés, hogy a majomtól származunk-e. Ahogy az is, hogy a homoszexualitás vajon halálos bűn-e vagy sem. Az erre igent mondó kijelentés a Szent István Társulat hittankönyvében világol, s bizonyosan nem azért maradt benne, mert nem húzta ki piros ceruzájával a szemfüles korrektor. Nem, sajnos az egyébként már évekkel ezelőtt megjelent, s valahol kötelezően megvásároltatott könyv ezt tanítja a negyedikeseknek, miközben Ferenc pápa épp most nyilatkoztatta ki a kérdésről: „Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?"

Lehagyott minket a világ, de nem ez a baj. Viszont mást sem hallunk, mint hogy meg kell mutatni a gyerekeknek, mi a különbség a jó és a rossz között, s majd az új nemzedék nevelői rendet teremtenek a liberalizálódott kobakokban. Az egy dolog, hogy ez már eleve rosszul szokott sikerülni, mert arra, hogy az értékek relatívak, itt van a szélsőséges példa. Ám amiről senki sem gondoskodik, hogy legalább a nevelők társadalmában ne legyen teljes a zűrzavar, így etikai kérdésekben a gyerek ugyanazt a káoszt kapja most is, csak sokkal határozottabban.

Ebből a szempontból számomra mellékes az a tény is, hogy a könyvet nem az állam adta ki, s így az államtitkár széttárhatja a kezeit a homofób állítás láttán. Akkor is az új törvény hitoktatási rendszere nyomán épül be egy ilyen állítás a tananyagba, s a gyerek számára végképp közömbös, hogy azt ki adta ki. Ő az iskolában tanulja, hogy ma a homoszexualitás halálos bűn, és kész.

Ez a kérdés egyébként soha nem a szexualitásról, hanem a természet által elrendelt másság elfogadásáról szól, de ezt még a hevesen vitázó felnőttek sem értik meg, nemhogy egy negyedikes gyerek. Aki ráadásul hátrányban van, mert még nem tudhatja, neki vajon tartogat-e az élet genetikai meglepetést, és elfogadhatja-e saját képét a tükörben, miután már megkapta az egy igaz útmutatást.

De aki valóban úgy gondolja, az ő tananyaga örökre szól, annak javaslom: ne most kezdje el ördögtől valónak bélyegezni a papi házasságot sem, mert a Ferenc pápa jobbkezének tartott érsek a napokban bocsátotta előre a cölibátus esetleges eltörlését. S ma már bizonyosnak látszik az is, hogy a majmoktól származunk.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ábécé

Nem divat ma verset olvasni, de lehet, ez nem az olvasók, hanem a költők hibája. Tovább olvasom