Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

E. T. lakása

Ne Darth Vader lakására menjen el a közpénz, ez
tiszta sor.
„Mi, országgyűlési képviselők az egyszerű emberektől, az adóforintjaikból, ez a legkevesebb, ha ilyen célra is felhasználjuk."
Lefordítom: Garai István Levente szocialista országgyűlési képviselő azt kívánta ezzel mondani, hogy szerinte semmi probléma nincs abból, hogy az 500 darabos babagyűjteményének külön lakást bérel – az adófizetők pénzéből, amit lakhatási támogatásként kap meg. Az ő olvasatában – idézet következik – képviselőként felelős a választói lelkivilágáért és érzelmi életéért, amelyet babái által tud javítani.

A költségtérítést övező kutyakomédiában van tehát lejjebb.
Pedig emlékeim szerint a T. Ház talán épp azért változtatott a képviselői költségtérítések kiutalásán, mert az albérletszámlák a házelnöknél is kiütötték a biztosítékot; a Showder Klub pedig akkor már hónapok óta a honatyák – mondjuk úgy – élelmességével röhögtette a magyarság 19–48 éves korosztályának statisztikai hibahatár fölötti részét. Az a tény, hogy Garai képviselő érzelmi életünkért cserébe koszt-kvártélyos ellátást szerzett E. T. babájának és Csubakkának, előrehozza az eddig csak folyosói pletykának gondolt szándékot, hogy érik az új szigorítás.

Nem becsülöm alá a képviselői leleményességet, néhány tippem azért lenne, amelyet önkorlátozásként belevehetnének a parlamenti belső szabályzatba, végső esetben az alkotmányba is. Ne Darth Vader lakására menjen el a közpénz, ez tiszta sor. Fikuszra is legfeljebb akkor lehessen adóforintokat szánni, ha az otthonául szolgáló garzonban az adott képviselő heti egy alkalommal megjelenik locsolni. Önmagában az a tény, hogy a vidéki politikus celeblétre szánja magát, és egy hétig főz a Hal a tortánban, javaslom, csak az adott hónapra jogosítsa fel a lakásbérlést. A törvényalkotó ne akarja ugyanakkor tudni, hogy a vizsgaidőszakokban, az egyetemi klubnapokon, a nemzeti ünnepeken, az operabál napján ki tartózkodik a lakásban; a támogatás járjon minden képviselőnek, aki E. T.-n kívül más közös ismerőst (élő személyt) is fel tud mutatni a Facebookon, mint „közéleti kapcsolat". Ennyi.

Vagy mondhatjuk azt is, hogy mostantól becsszó nem érdekel, milyen köntösbe bújtatják a havi fixüket a képviselők. Garainak ebben tényleg igaza volt: a lelkivilágunknak és az érzelmi életünknek is jót tenne.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak egy beteg

Még fél óra lepergése után rájöttem, valójában nem én vagyok beteg – jól azért nem voltam… Tovább olvasom