Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Diszkréció, csütörtökkel

Kérem szépen, a csönd is beszédes tud lenni.

Anélkül, hogy túldimenzionálnánk vagy épp alábecsülnénk a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás súlyát, kijelenthetjük: másnap reggel egy egész ország várta kíváncsian az eredményt. Mindenféle párthovatartozástól és világnézettől függetlenül. Az viszont igaz, hogy van egy momentum, ami árnyalja a képet: nem olyan régen Veszprémben tartottak ilyen voksolást. Az sem hozott kormánypárti sikert.

És eljőve az egyik állami rádióadó hétfő reggeli fél hetes hírblokkja. Két korty kávé között böcsülettel végighallgattuk, hogy hazánk légterében ennyi és ennyi százalékkal nőtt a repülők száma; bólogattunk hozzá, ezek szerint az ország fejlődésének immár a csillagos ég a határa. A hírek három percébe ugyanakkor nem fért bele a tapolcai választás eredménye.

Kérem szépen, a csönd is beszédes tud lenni. Tapolca diszkrét elhallgatásából már az időjárás-jelentésnél nyilvánvalóvá vált mindenki előtt, hogy egyrészt újabb fiaskót kell elkönyvelnie a kormánypártnak, másrészt „csütörtököt" mondott a tájékoztatás. Minek ezt propagálni? – gondolhatták a stúdióban, ahol úgy döntöttek: ők tudják, mi az, ami érdekelheti az embereket, és mi az, ami nem. A kormánypárt eseti veresége például nem érdekelheti.

A neten persze rögtön megnéztük az eredményt. Nem tévedtünk. Igaz, meg sem lepődtünk. Diszkréció ide, elhallgatás oda, a Jobbik jelöltje győzött, még ha a hivatalos eredményhirdetésre csütörtökig is kell várni. Vajon akkor is „csütörtököt" mond majd ama rádió hírszerkesztője?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ő csak felolvas

Annyit sem gondol végig, hogy nem a műsorvezető írja a híradó esti híreit. Tovább olvasom