Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

December 10.

A tejszínhabos kelkáposzta-főzelék például jó eséllyel vetekedhetett volna a sós fagyival.

„Az a nagyon költőinek nem nevezhető kép jutott eszembe, hogy vajon megsóznám-e egy csipetnyi sóval a fagylaltomat, hogy kiderüljön, milyen együtt” – az MSZP Gyurcsány-ügyben kijelölt egyik megmondóembere, Tóbiás József ezzel a szemléletes hasonlattal írta körbe, mit gondol Gyurcsányról meg az ő december 10-i ultimátumáról. Gusztusos.
Ha valaki nem emlékezne a sorban talán ötödik ultimátumra, az ugye így szólt: a Demokratikus Koalíció elnöke Kálmán Olga műsorában arra kérte a baloldali pártokat (elsősorban az MSZP-t és az Együtt-PM-et), december tizedikéig szerezzék meg döntéshozó fórumaik hozzájárulását ahhoz, hogy újrakezdhessék az együttműködési tárgyalásokat a DK-val.

Valószínűleg Gyurcsány sem gondolta komolyan, hogy mire a céges Mikulások is elvonulnak pihenni, dolgos időszak kezdődik számukra. A fagyinál ráadásul kaphatott volna gusztustalanabb hasonlatot is, elég lett volna csak Tóbiásnak (vagy Szanyinak) az óvodás-iskolás korú gyerekeiket megkérdezni. A tejszínhabos kelkáposzta-főzelék például jó eséllyel vetekedhetett volna a sós fagyival. A lényeg azonban – amit persze Gyurcsány pontosan tud –, hogy őt bizony nem fogják lenyelni az úgynevezett partnerei, vagy ha mégis, annak csúnya vége lesz.

Nem teszek fel álnaiv kérdést, hogy mire fel akkor ez a cirkusz. Élvezzük inkább, ami ebből jut nekünk. Tóbiás például messze túlmutatott önmagán ezzel a megnyilvánulásával. Talán az ünnepekre való tekintettel engedte el ennyire magát. Laza volt, mint a Berva lánc, na. A show-t azért nem tudja elvinni Gyurcsány elől, aki megengedheti magának, hogy bulinak tekintse a politikát. Ha bejön a taktikája és az öt százalék, akkor maradhat a játszótéren, ott lesznek a játékai is. Ha nem, akkor is ott van a háta mögött a biztos egzisztencia; ha nagyon unatkozik, legfeljebb más bizniszbe csap bele.

Ennek tudatában miért ne röhögne egy jót a sós fagyin, aztán ha a könnyeit letörölte, adhat akár újabb ajánlatot: Barátaim, ejnye no, igyunk már egy jó kávét vagy bort, a mindenségit, paprikás krumplis csokitortával, epres sárgaborsóval, aztán nézzük meg nosza, kinek milyen most a szájíze kis csapatunkban!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drága üzenet

Nincs jobb üzenet annál, ha az ország jól működik, az ott élők pedig elégedettek. Tovább olvasom