Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Csatornaváltás

Olyan messze vannak a közszolgálatiságtól, hogy onnan nagyon nehéz lesz visszatalálni.

Március 15-től nemcsak a boltok vasárnapi nyitva, azaz zárva tartása kezdődik hazánkban, hanem a Magyar Televízió csatornái is átalakulnak. A Duna TV lesz a nemzeti főadó, az M1 a napi aktuális híreket adja folyamatosan, az M2 esti sávjában létrejön a Petőfi TV – írták a hirado.hu-n közzétett közleményben.

A szövegben az is szerepel, hogy az M1 hírcsatorna tematikájában a BBC, míg a napi adásszerkezetben a CNN televízió műsorszerkezete jelenti a mintát. Na hát ezek merész párhuzamok, persze merjünk nagyok lenni! Némi bökkenő, hogy egyelőre aprók vagyunk, már ami az állami médiumok hírműsorait illeti. Azok olyan messze vannak a közszolgálatiságtól, hogy onnan nagyon nehéz lesz visszatalálni. Éppen ezért jómagam már csak véletlenül szaladhatok bele egy M1-es híradóba. A kormánypártok kommunikációs stratégiáját ugyan nyomon tudom ott követni, de hogy valójában mi történik az országban, nem nagyon. Pedig újságíróként arra vagyok leginkább kíváncsi.

Attól tartok, nem változik az objektivitás szintje, így egy csatornával kevesebbet kell majd nyomon követnem. Mert azért az is igaz, hogy sok komoly és jó filmet láttam az M1-en és a Dunán is. Ezután legfeljebb az utóbbin tehetem.

Azon túl, hogy nem igazán értem, miért van erre az egészre szükség, még az is bosszant, hogy pont attól a naptól lenne az embernek több ideje tévézni. Vasárnaponként, az eddig boltban töltött idő alatt. De ami mégis ünneppé teszi a dolgot: mindez kezdődik március 15-én, a magyar sajtó napján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reflektorfény

Budaörsön aszfaltbetyárságnak tartott útdíj miatt megy a huzavona a „fénypénzen". Tovább olvasom