Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Csapatmunka

A gyanakvás befészkelte magát a munkahelyekre.
Egy friss felmérés szerint mi, magyarok a sor végén kullogunk a világban, ami a csapatmunka iránti fogékonyságunkat illeti: míg máshol régen rájöttek, hogy ez a munkavégzés hatékonyabb módja, nálunk senki nem tartja igazán fontosnak az együttműködést.

Bár lenne (lett volna) időnk és lehetőségünk javítani a „besúgók országa" történelmileg is magyarázható képén és a beidegződéseken, egyre inkább lefelé tartunk. Az egy dolog, hogy már az általános iskolában is a versengést preferálják, de mit lát a kisiskolás hazaérve? Apa cége tönkrement, mert egy másik „jobb körökben mozgott" (állítólag az sem tett jót, hogy a Facebookon meggondolatlanul megosztott néhány finom rendszerkritikával átitatott blogbejegyzést), anya pedig állítólag azért nem lett igazgatóhelyettes, mert bár megérdemelte volna, nem titkoltan jó barátnője egy helyi ellenzéki politikus feleségének. Sőt, a nagyinak is beszólt a múltkor a szomszéd, miért azt a bizonyos újságot olvassa, amelyiket (igaz, szerinte túl a nyolcvanon neki már tökmindegy, ki mit mond). Azt csak fél füllel hallotta, amikor Öcsit vitték az oviba, hogy az óvodavezetőt áthelyezték, mert elfogadta egy köztudottan baloldali szülő felajánlását: húsz négyzetméter ingyenműpadlót a tornaszobába. (Nem vicc, megtörtént.)

A gyanakvás befészkelte magát a munkahelyekre, a „ki kivel van" problematikája olyan helyekre is begyűrűzött, ahol egy egészséges világban nyoma sem szabadna hogy legyen. Nehéz úgy dolgozni, még önállóan is, hogy az ember tudja, tudástól és igyekezettől függetlenül bármikor jöhet egy „alkalmasabb" jelölt, aki kiütheti a nyeregből. Ha pedig magáért remeg, a fene sem akar hozzátenni a nagy egészhez. Ahhoz, amelyikben valahol talán ott ül valaki, aki figyel. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak vidáman!

A lista szavai a nagy történelemkönyveknél is pontosabb korrajzot festenek. Tovább olvasom