Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Csak pozitívan!

Nemzeteket képes felemelni a pozitív gondolkodás! Az, hogy a poharat félig üresnek látjuk, vagy félig tele.

Régi barátokkal találkoztam a minap. Egykori egyetemi évfolyamtársakkal jöttünk össze, miután ráébredtünk, ismét eltelt öt év. Vártam a viszontlátást, de kicsit tartottam is tőle. Emlékeimben még élt az öt évvel ezelőtti szeánsz. Akkor vidám adomázás helyett panaszdélutánba torkollott a találkozó. Nem győztem hallgatni, ki mindenkinek ment rosszabbul a cége, kit mellőzött a munkahelyi főnöke.

Az igazsághoz tartozik, hogy öt éve a gazdasági válság kellős közepén voltunk, most pedig már kifelé tartunk belőle. Mégsem ezen múlott a dolog. Egyszerűen annyi történhetett, hogy akik elsőként szólaltak fel, pozitívan látják a világot. Éppen ezért életük szép momentumait emelték ki. Az optimizmusuk pedig másokra is hatással volt. Mindenki úgy vette ezután számba az öt év történéseit, hogy a sikereket, az eredményeket domborította ki. A négyszemközti beszélgetésekből később kiderült, bizony most is sokuk cégét sújtja a körbetartozás, az építőipar vergődése és a keleti országrészben a nehézipar megszűnése. De az is világos volt, hogy senki nem táncol a lét és nemlét peremén. A dolgok optimista szemlélése pedig a legjobbat hozta ki a társaságból, pillanatok alatt elröppent az együtt töltött pár óra. S ami még fontosabb: továbbra is kíváncsiak maradtunk egymásra és várjuk a legközelebbi találkozást.

Hazafelé azon töprengtem, mennyire fontos, hogy optimistán nézzük a dolgokat. Nemzeteket képes felemelni a pozitív gondolkodás. Az, hogy a poharat félig üresnek látjuk, vagy félig tele. Amerika éppen attól vált sikeressé, hogy elhitette: a kontinensnyi ország a lehetőségek hazája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvre sör

Badarság összevetni a szezont a fazonnal, kultúrát a sporttal, vásári könyvet az olcsó sörrel. Tovább olvasom