Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Casting

Viszonylag egyszerű párbeszédeket kell eljátszani, a szöveget ott, a helyszínen kapják meg a film résztvevői.

Képzelt felhívás.

Videofelvételhez keresünk embereket! Elsősorban a kereskedelmi csatornák célcsoportjából kicsúszott, 45–64 évesek jelentkezését várjuk; az arcon lehetőleg borostával, legfeljebb egy-két centis szakállt hagyva. A lényeg az elesettség látszata, amely lehet akár valódi is, az nem hátrány.

A munka várhatóan délelőtti elfoglaltsággal jár, ahogy az elején írtuk is, videofelvételről van szó. Viszonylag egyszerű párbeszédeket kell eljátszani, a szöveget ott, a helyszínen kapják meg a film résztvevői. Előny, ha valaki gyorsan képes mondatokat memorizálni és esetleg többféle tájszólással is meg tud szólalni. Hogy miért, arról később.
Az arc nem lesz felismerhető, ugyanakkor a sikeres castinghoz (aki esetleg ebben a világban még nem mozgott, annak magyarul: a „kiválasztáshoz") szükség lesz egész alakos fényképre, géppel írt önéletrajzra, esetleg ajánlásra. Ezeket természetesen bizalmasan kezeljük. Most jelezzük, hogy akinek politikai pártállása nem mérvadó, azt akár több filmben is tudjuk alkalmazni – nyilván ez esetben felváltva osztozna a fő-, illetve mellékszerepeken. A már említett tájszólás itt lehet előny, ugyanis stúdiónk úgy számol, hogy mostantól az elkövetkező öt-hat hónapban számos megrendelést tudunk teljesíteni, s ezek az ország minden részéről érkeznek majd.

Tudjuk, hogy az elmúlt hetek eseményei, botrányai sokakat elrettenthetnek ettől a munkától. Hangsúlyozzuk éppen ezért: mi az anonimitást garantáljuk. Az álnevek, amelyek alatt szereplőink valóságosnak tűnhetnek, szintén általánosak lesznek, mint például „János", „László", „Katalin", „Erzsébet". Biztosíthatunk továbbá mindenkit arról, hogy ha ugyanannak a videofelvételnek a megrendezettségéről kell utólag nyilatkozni valamelyik médiumnak, akkor azt a szerepet már egy belsős (profi) kollégára bízzuk.

A díjazás megegyezés szerint történik, annak függvényében is, hogy ki milyen szerepet kap majd. A várhatóan néhány perces filmben szereplők ugyanakkor némasági szerződést kell hogy aláírjanak – pontosan azért, hogy az olyan blamákat, mint a bajai, illetve a most kikezdett nyírbátori, elkerüljük. Mi nem hibázunk.

A jelentkezéseket „Van az a pénz, amiért hullik a hajam" jeligére várjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népítélet

Ha a szlovák nő büntetése nem rettenti el az italozó sofőröket, az nem azért van, mert csak hat évet… Tovább olvasom