Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Bűvöletben

Ennyi pénzért az emberek szinte mindent visznek.

Nem a Baumax az első barkácsáruház, amelyik kivonul Magyarországról. Az áruházlánc a tavalyi és az azt megelőző évet is veszteséggel zárta, ami sokakat meglepett. Azt gondolnánk, hogy a nagyvárosokban, így Győrben és Sopronban is, ahol dübörög a lakáspiac, nem lehet hiány vásárlóban.

Vagy mégis? Akkor valami hibádzik. Sorban állás közben sokan beszélgettek arról, hogy az áruházlánc eredetileg túl magasra „lőtte be" az árakat. Kedd óta viszont Sopronban és Győrben is kígyóznak a sorok a pénztáraknál. A meghirdetett negyvenszázalékos árleszállítás minden várakozást felülmúló érdeklődést eredményezett. Ennyi pénzért az emberek szinte mindent visznek. Volt, aki szabadnapot vett ki, hogy beszerezze a régóta tervezett lakásfelújításhoz a kellékeket. Főként a fürdőszobai felszerelések, nagy értékű kerti gépek fogytak el pillanatok alatt. Az élelmes vállalkozók előző este mindent kocsira raktak, így a kedd reggeli nyitáskor már csak fizetniük kellett. Ez sem volt persze egyszerű. De hát valamit valamiért...

Sok fölösleges dolgot is összevásárol ilyenkor az ember. Ezek vagy a kamra mélyén porosodnak majd, vagy az internetes börzéken kötnek ki. De erre most senki nem gondol. Aki bejutott, örömmel újságolta ismerőseinek, mi mindent sikerült majdnem fél áron beszereznie.
A nagy roham tanulsága, hogy van igény a barkácsdolgokra. Igaz, a korábbinál jóval alacsonyabb árszinten. Az utólagos felismerés pedig, hogy a végkiárusítás bűvöletében a szerzés öröme felülírja a reális szükségletet, felér egy önismereti tréninggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisztihand

Manapság politikai körökben kerülendő a kézcsók. Tovább olvasom