Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Bűnbaki

Bár népszerűen hangozhat ez a szankcionizálósdi, attól még a gondok nagy része az ETO-nál is megmarad.

Tarsoly Csaba szerint már készül Pintér listája, az ETO-ban kik azok a játékosok, akik máshol vagy másként folytatják a pályafutásukat a Maccabi Tel-Aviv elleni BL-búcsú után. A klub elnöke szerint gyalázatos produkciót mutatott be a csapat – ez igaz is – és ennek súlyos következményei kell hogy legyenek. A kétségkívül populáris kijelentés a sportnapilapban jelent meg az elnökkel készült interjúban.

Az ETO tulajdonosának győri múltját ismerve ebben nincs semmi meglepő. Öt évvel ezelőtt volt egy Magyar Kupa-döntő, amit az ETO elveszített a Honvéddal szemben. Akkor három játékos, Stark Péter, Böőr Zoltán és a kétszeres gólkirály Bajzát Péter lett bűnbak a kupakudarcot követően, de hogy miért pont ők, annak oka azóta sem derült ki.

A klub elnöke most megint fejeket követel a játékosok között, azokét, akik nem tartották be Pintér Attila vezetőedző utasításait vagy/és nem küzdöttek megfelelően. A taktikát pedig maga az elnök is ismerte, hiszen végighallgatta a két meccs előtti taktikai értekezletet. Azt már csak csendesen jegyzem meg, nehezen tudom elképzelni, hogy a Bayern München elnöke is ott ül az öltözőben és Pep Guardiola játékosainak szánt utasításait figyeli... Biztos voltak olyanok is, akik hajthattak volna jobban is – hiszen Pintér Attila is így látta –, mégis azt gondolom, elsősorban nem ez döntött a Maccabi javára.

Inkább az, hogy nemcsak jobban fizetett, hanem jobb játékosok is alkotják az izraeli csapatot. Akik alapképességekben, tudásban felülmúlják – talán jobban fel is készítik őket – az aktuális magyar bajnokot, és szinte teljesen mindegy, hogy ez a bajnokcsapat az ETO, a Videoton vagy éppen a Ferencváros. Magyarországra általában csak olyan külföldi légiósokat tudnak igazolni, akik oda nem kellenének, mert vannak náluk jobbak, a magyar futballisták tudását pedig évtizedek óta ismerjük. És nemcsak az itthoniakét, hanem a külhonban futballozókét is, látjuk, hogy milyen klubcsapatokban (többnyire nem) játszanak.

Ilyen körülmények között önáltatás, önámítás Bajnokok Ligája-csoportkörről, válogatottszinten világbajnoki részvételről álmodozni. Ellenkező esetben kevesebb csalódás érne mindenkit, és nem lenne annyira keserű a szánk íze, hogy az európai kupában idén a négy magyar együttesből egy sem érte meg az augusztust.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy az ETO-n belül ki a felelős azért, hogy a csapatnak régóta nincs megfelelő centere és a csapat támadójátéka a két BL-mérkőzés jelentős részében ezért sem felelt meg a kívánalmaknak. Győrben és Tel-Avivban is jobbára az a Marek Strestík játszott megközelítőleg ezen a poszton, aki tavaly a magyar bajnokságban is huszonnégy találkozón mindössze három gólra volt képes.

Bár népszerűen hangozhat ez a szankcionizálósdi, a győri szurkolók egy része valószínű, úgy gondolja, hiba lenne csak néhány játékost bűnbaknak kikiáltani, attól még a gondok nagy része – amiket már korábban sokszor magunk is leírtunk – az ETO-nál is megmarad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határt húztak

A gyermekeinkre itthon van szükség. Perspektívát és tisztességes munkát kell számukra biztosítani. Tovább olvasom