Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Büdös biciklisek

Ha biciklivel megyek dolgozni, büdös leszek. De nem bánom. Viszek magammal sziszegő szappant.

Ha biciklivel megyek egy üzleti tárgyalásra, lehet, nem néznek rám jó szemmel, de nem bánom. Inkább elmagyarázom, egészségesebb és olcsóbb, mintha autóznék. Attól, hogy nem Merdzsóval érkeztem, a fejemben még feltehetően ugyanannyi van vagy nincs.

Ha megbámulnak, mert hajókötél vastagságú a biciklilakatom, nem bánom. Inkább bajlódom vele, mintsem ellopják a kerékpáromat. (Amelynek eltulajdonítása sajnálatos módon még mindig nemzeti és a rendőrség által nemtörődömséggel támogatott sport.)

Ha véletlenül a falnak ütközöm, mert a bicikliről bámulatosan más a világ és nem győzi az ember kapkodni a fejét, hát az sem tragédia. Mint ahogyan az sem, ha a gyalogosok – a kerékpárosok ősi ellenségei, mióta a vegyített gyalog-kerékpár utat bevezették – szúrós szemmel néznek rám, amint a nekem kijelölt úton csengetve hívom fel a figyelmüket arra, kicsit arrébb kéne andalogni.

A kerékpárosoknak nincs okuk sem szégyenkezésre, sem bánkódásra, hogy nem autón vagy motoron közlekednek! Sőt! Ők lehetnek e kornak lovagjai, akik drótszamaraikkal mennek harcba a multi cégek brutális „vegyél autót, tankolj benzint, mert különben nem vagy senki" életérzést sulykoló hadseregével szemben. És kinevetnek bármiféle megszorító intézkedést. A bringa nem kér inni-enni. Nem kell útdíjat fizetni utána (egyelőre, míg ezt el nem olvassa valaki a megfelelő helyen).
Kerék párt vagyunk mi, bringások, tagkönyv és pártpolitika nélkül. De vannak céljaink, civil és mindenki számára elfogadható célok. Úti célok! A kerekesek haladni akarnak. És mivel a mozgás endorfint termel (lásd Gyógy-ír melléklet mai száma), boldogságot is árasztunk magunkból az enyhén savanykás izzadságszag mellett.

Ezért kérek mindenkit, becsüljön minket! Mert autóból nézve az izzadó bringásokban lehet, saját jövőjét látja. Magyarországon akinek még nincs, hamarosan lesz kerékpárja!

Autósok, figyelem! A bringásokban lehet, a menő jövő látható!

Olvasóink írták

  • 2. gy_agi 2012. május 24. 11:26
    „Ez mind szép és jó, igyekszem is odafigyelni rájuk. De könyörgöm tanulják már meg, hogy a zebrán nem szabad biciklizni! Nagyon nehéz időben észrevenni a zebrához száguldó biciklist. Tisztelet a kivételnek!”
  • 1. borsmenta 2012. május 23. 14:12
    „:)

    Ha nem tekersz túl gyorsan, meg sem izzadsz. Még akkor is nagyjából fele annyi idő alatt meg lehet tenni pl. a Bácsa-Belváros szakaszt, mint a busz.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hol vagy Bruce? Öttevénynek és Kunszigetnek űrbéli sztrádára van szüksége!

Ha az öttevényiek és a kunszigetiek előállnának azzal az ötlettel, hogy készüljön a két falu között olyan futurisztikus sztráda, mint Az ötödik elem című filmben, rögtön más tárgyalási helyzetbe kerülnének. Tovább olvasom