Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Bosszúvágy

Halaszthatatlanná vált a magyar haderő újrafegyverzése – mondta a honvédelmi miniszter hétfőn kora reggel az MR1 – Kossuth rádió 180 perc című műsorban.

Nem kellett sokat várni az első érdemi lépésre. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke tegnap az m1 Ma reggel című műsorában már arról beszélt, hogy most, amikor „rendkívül erősen támadják" az országot, amikor „rendkívül erősen támad minket mindenfajta, egyébként önmagában is képtelen felvetéssel az Európai Unió, amikor látszik, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetek, élükön az IMF-fel, kizárólag politikai zsarolásszerű manőverekre képesek Magyarországgal szemben", akkor nem egy „se hús, se hal", vagy „bácsika" típusú, vagy jogásztudós államfőre van szüksége az országnak. Ehelyett egy olyan ember kell, akinek karaktere van, aki megvédi Magyarországot.

A hollywoodi Charles Bronson valóban minden, egyszemélyes háborúját megnyerte a mozivásznon. Hogy Áder János, akit előszeretettel hasonlítanak a híres amerikai színészhez, mennyi egyszemélyes háborút fog megvívni, és lesz-e olyan sikere, mint mondjuk Bronsonnak a Bosszúvágy 1–2–3–4–5.-ben, nem tudom. Hogy kellene-e neki háborúznia külső ellenségekkel, nem is vagyok biztos.

Abban viszont igen, hogy én speciel nem vágyom sem a haderő újrafegyverzésére, se egy-, se többszemélyes háborúkra, sem arra, hogy megvédjenek az Európai Unióval vagy az IMF-fel szemben. Kiszámítható, sikeres gazdaságpolitikát, tervezhető jövőt, erős forintot annál inkább szeretnék. Önző módon azt, hogy az embereknek végső soron legyen, maradjon elég pénze mondjuk újságot venni.

Bronson filmjei az önbíráskodásról szóltak. Egyféle igazságosztóvá vált a Bosszúvágyban. Viszont a hollywoodi mozival ellentétben Magyarország forgatókönyvét nem álomvilágban írják. És esetünkben kasszasikert is esetleg akkor várhatunk, ha nem ellenségképeket gyártunk, hanem barátokat keresünk. Ha nem megvédeni akarjuk Magyarországot, hanem szerethetővé tenni. Mert egyébként az is.

Még akkor is, ha néhányan sokat tesznek azért, hogy ezt elfeledtessék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyelem

Tovább olvasom