Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Borotva és Biblia

Szerinte a lakosztály olyan, mint egy tölcsér, belül tágas, de szűk a kapuja.

Egy hónap múlva választunk. Ha rajtam múlna, olyan jelöltre adnám a voksomat, aki... egyszerű gesztusairól vált ismertté. Akiről azonnal érezni lehet, hogy valóban új lesz. Aki busszal tér haza megválasztása után. Aki azután is gyakran telefonál és ír mindazoknak, akik hozzá fordulnak segítségért. Aki magáról gyakran azt mondja, a világ végéről érkezett, hogy a világot a társadalom peremén élők közé is visszavezesse.

Aki műanyag karórát visel.

Aki kilép a kapun a város utcáira és üdvözli az embereket. Aki kifizeti a számláit. Aki csökkenti... autóparkját, és maga is egy alsó-középkategóriás gépkocsival közlekedik. Autója még a piros lámpánál is megáll.

Aki a lakosztály helyett a közösségi házba költözik be, mert szerinte a lakosztály olyan, mint egy tölcsér, belül tágas, de szűk a kapuja.
Aki a repülőre maga viszi fel fekete színű aktatáskáját, amelyben benne van a borotvája és a Bibliája. Aki megválasztása óta is keresi az emberekkel való találkozást. Aki úgy cselekszik képviselőként, amilyen ember. Erejét eredetisége adja: nem utasít, nem követel, példát mutat...
Mielőtt megvádolnának, hangsúlyoznom kell, hogy nem kergetek illúziókat! Van ilyen ember. Választott neve Ferenc. A jellemzések a La Repubblica tegnapi cikkéből válogatnak. Az olasz napilap ezekkel a gondolatokkal idézte fel az egyházfő első hivatalban töltött évének egyszerű gesztusait és pillanatait.

Ferenc pápa végtelenül népszerű hívők és nem hívők körében egyaránt. És biztos vagyok abban, ha néhány év múlva indulnia kellene egy választáson, és jövőjéről nemcsak egy szűk kör, hanem az egész világ dönthetne, akkor is nagy többséggel megerősítenék.

Nem kergetek illúziókat, és mégis, mert itt, ez a mi mostani választási kampányunk nem a Ferenc pápa által közvetített üzenetekről szól. Ahogy az eddigiek és az ez utániak sem.

Mégis megkockáztatom a kérdést: itthoni képviselőként is sikeres lehetne Ferenc? Néhányan a 106-ból kipróbálhatnák, ha az ő útját járnák, mire juthatnának a 2018-as voksoláson. Hacsak addig, a közösségük számára vállalhatatlan elveik miatt nem kellene önként lemondaniuk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áprilisi tréfa

Csendben hadd jegyezzem meg: a huszonegy jelölt közül az elmúlt tizenöt évben a Kisalföld csak… Tovább olvasom