Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Bóják

A saját életünkben mi magunk is számtalan bóját rakunk le, sok-sok pontot kijelölünk.

Afolyón bójákat raknak le a kitűzők, így jelzik a hajózóutat. A saját életünkben mi magunk is számtalan bóját rakunk le, kijelölünk sok-sok pontot, amihez igazodni akarunk, tudunk akár térben, akár időben. Ha kulcsot másoltatunk, tudjuk például, hogy a harmadik utcán kell jobbra fordulni, és a második parkolósziget elején megállni, ott van az üzlet. Tudjuk, hogy nem jöhet el a tavasz anélkül, hogy ne sétálnánk ki a közeli erdőbe hóvirágnyílás idején. Tudjuk, hogy a telefonunk memóriájában a B betűnél van a vízvezeték-szerelő, a negyedik a sorban.

Legalábbis eddig nagyjából így volt. De mostanában mintha túl gyakran összezavarodna minden. A kulcsmásoló régen bezárt. Az elmúlt egy évben kétszer cserélt gazdát, és az apró helyiség most éppen megint kiadó. A hóvirágos erdőben tarvágás volt, széttúrták a földet az óriási munkagépek. A telefonunkban a B betűs vízvezeték-szerelő már régen Ausztriában dolgozik, kint van egész héten, fel se veszi, ha hívjuk.
A telefonunk pedig jóval azelőtt elavul, hogy lejárna a rá kötött kétéves hűségszerződés. Mire megtanulnánk, hogyan is kell használni, rákényszerülünk, hogy újat vegyünk. Ugyanez a helyzet a számítógépekkel, az operációs rendszerekkel, lassan a tévékészülékekkel is.

Azt mondják, a változatosság gyönyörködtet. De igazodási pontok mégis kellenek, mert könnyen úgy járhatunk, mint a folyton változó medrű vízen a kitűzőút nélkül úszó hajó. Zátonyra futhatunk.

Remélem, és engedjék meg nekem kivételesen ezt a kis önzést, hogy az újság az életünkben térben és időben ilyen stabil pont marad. Bója az erős sodrású, zavaros vízen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jenő bácsi, köszönjük!

Az Aranycsapat emléke maga a legenda, amely évtizedek múltán is elevenen él. Tovább olvasom