Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Bohócok

Mindenki maradjon a saját egyenruhájánál! Ezek ugyanis védjegynek számítanak. Békén kellene hagyni minket!

A bohócoknak nem tetszik, hogy a politika használja őket. Mindenki látta már a hivatásos civilek plakátját, melyen Gyurcsányék társaságában egy bohóc pózol. Nyilván azzal a szándékkal, hogy „negatív színben tüntesse fel" az ott látható politikusokat, magyarán nevetségessé tegye őket. De nem ez az első megjelenése a cirkuszi nevettetőknek a honi közéletben. Két és fél éve a rendvédelmi dolgozók szakszervezete rendezett demonstrációt a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítása ellen, ezt keresztelték „bohócforradalomra". Annak előzménye pedig az akkori kormányszóvivő nyilatkozata volt, mely szerint egyes szakszervezeti vezetők „bohóctréfát próbálnak űzni nemcsak a kormánnyal való tárgyalásból, hanem az általuk képviselt állományból is".
Az I. Magyar Bohóc Egyesület elnökhelyettese, Rajnai László a Borsnak azt mondta, ő már a bohócforradalomnál kiakadt: „Ha én nem szaladgálok rendőregyenruhában, akkor szerintem elvárható lenne annyi tisztelet, hogy a rendőrök se bohócorral parádézzanak, tüntessenek. Mindenki maradjon a saját egyenruhájánál! Ezek ugyanis védjegynek számítanak. Ugyanez vonatkozik a plakátokra is. Békén kellene hagyni
minket!"

A bohócok tehát komolyan veszik a dolgokat, egyet is értek velük. Van azonban egy nagyszerű hozadéka a mostani sokmilliós plakátkampánynak. Számomra az év fotóját készítette Soós Bertalan szabadúszó fotós – hála a CÖF-nek és az önzetlen adakozó polgároknak. Mivel ez a jegyzet nem fotós műfaj, elmesélem, mi van a képen. Egy busz oldala látható, rajta a plakát, amiből azonban csak a szöveg látszik: „Nem érdemelnek több esélyt." A szöveg felett pedig a busz párás ablakai, melyek mögött talán munkába igyekvő, vagy onnan hazafelé tartó, fásult ábrázatú emberek ülnek, állnak, kapaszkodnak. Választópolgárok. A nép. Akikből megint éppen bohócot csinálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Férfiak tűsarkúban

Mi lenne az a józan észt elsöprő végső érv, amivel sikerülne az alfa-hím egót arasznyi tűtoronyra… Tovább olvasom