Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Betyárbecsület

Aki nem akar égni, az nem Robbent akarja lefutni. Andorra épp elég, be is húztuk, ennyi.

A Szalai nagykirály volt, megmondta a tutit hétfőn Telkiben. Hát akkor én is nagykirály leszek, megmondom, mi az, amiről viszont én nem fogok soha beszélni. Mert ahhoz, hogy ez az egész továbbra is működjön, tudják, mi kell? Betyárbecsület és csapatszellem, az pajtás, amit én, az ifi egy idő óta nyomok, s amit az elsők között varrattam a bőrömre tetoválásként japánul.

Mert ki tanított volna meg jókor, jó helyen és még emészthető mennyiségben elesni a pályán, ha nem a Mester? S ki verte belénk az örök szabályt, hogy mi, magyarok nem erőből, hanem technikából oldjuk meg a meccset? Nekünk nem futni, s legfőképp nem gondolkodni kell, hanem szólni apámnak, hogy mi akarok lenni – én speciel bal
bekk –, aztán okosba megoldja az elnök úrral.

Ne sírjon nekem az, aki Németországban tanulta meg a focit, kellett neki valaha is tippmixelnie, mert nem jött a fizu? Meg mi az, hogy a Mesternek az a dolga, hogy a fejünkbe verje a taktikát…? Hát mennyit még?! Védekezünk, kontrázunk: nem ez volt mindig a magyar szabály? Technikásan kivédekezzük a C. szemét, aztán kontratámadunk. Ja, hogy az bénázta el a román meccset, akinek gólt kellett volna lőnie, most meg osztja az észt? Na ez tetszik. Még szerencse, hogy nem voltam akkor ott, amikor ezért – állítólag – borította a bilit a Mesternél. A végén még hallgattam volna.

Az mondjuk tetszik, hogy minket, többieket békén hagyott. Nem leányálom azért az NB I sem. A múltkor is izomlázam volt a bajnoki után. Ilyet nem is tudom, talán a serdülőben éreztem utoljára. Ott is csak egyszer, amikor valami fiatal edzőt hoztak be két meccsre, mert a Mester kiütötte magát. Még szerencse, hogy aztán összekaparta magát az öreg, mert már kezdett elmenni a kedvem az egésztől. A foci jó dolog, a magyar foci még jobb. Miért baj az, hogy legalább mi élvezzük? Aki nem akar égni, az nem Robbent akarja lefutni. Andorra épp elég, be is húztuk, ennyi.

Ellennénk mi itt szépen, csendben magunkkal, meg néhány csatárys molinóval, ha nem találná ki valami „topligás" okostojás, hogy ott lenne a helyünk a vb-n vagy az EB-n (ami épp jön), csak nem tanítottak meg minket focizni a mesterek.

Hát most mondjam ki? Tessék: nincs annyi pénz, hogy a tüdőmet kiköpjem ezért. Meg persze pénz sem, hogy kimondjam ezeket itt fönt.
Csak a kivételeket sajnálom. A gyerekeket, akik még hisznek a fociban. Szegények.

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. október 20. 11:20
    „Nem lehetne Szalai Nagykirályt megtenni kormányszóvivőnek? Olyan jól passzolna! Oda.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Város – tervező – ötletek

A nyitottság és európaiság fennen hirdetése ily módon némiképp hiteltelenné válik. Tovább olvasom