Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Beszédes plüssök

Feladni nem akarták sohasem, mert tudták, hogy ezzel is tartoznak azoknak, akik nem élhették meg ezt a csütörtököt.

Bajban ismerszik meg az ember – tartja a mondás.

A baj szeptember 7-én érte a győri női kosárlabdacsapatot, amikor a társaságot szállító autóbusz Kapuvár térségében balesetet szenvedett, melynek következtében Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző elhunyt, a játékosok közül pedig mindenki kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett. A legrosszabbul a szerb Natasa Kovacevic járt, a tehetséges játékosnak az egyik lábát térdből amputálni kellett.

A lelki sebek talán még a fizikaiaknál is súlyosabbak voltak. Akkor a tragédia árnyékában még oly távolinak és megfoghatatlannak tűnt, hogy egyszer majd eljő november 7. – na, nem a dicső, hanem a valódi –, amikor a sebeiből csak részben felgyógyult csapat pályára léphet idei első tétmérkőzésén. Az Euroligában, a címvédő, dúsgazdag Jekatyerinburg ellen.

Napra pontosan két hónappal a baleset után.

A játékosok azóta akarva-akaratlanul a figyelem, a média középpontjába kerültek. Dicséretükre váljék, bajaik közepette is keményen és tiszta szívvel állták az olykor nem kellemes rohamot. Utána pedig sportemberhez méltón készültek a folytatásra, még ha az az elmúlt két hónapban sokszor oly bizonytalannak és távolinak is tűnt. Feladni nem akarták sohasem, mert tudták, hogy ezzel is tartoznak azoknak, akik nem élhették meg ezt a csütörtököt.

A klubot, a csapatot a segítők nem hagyták magára a tragédia után, mint ahogy a klub sem engedte el a bajbajutottak kezét. Így Natasa Kovacevicét sem, neki a szeretetük jeléül több száz plüssállatot gyűjtöttek össze tegnap a szurkolók által és egy közeli látogatásuk alkalmával ki is viszik a szerb fővárosba. És ha igaz, Natasa nemsokára visszatérhet Győrbe és továbbra is a klub alkalmazásában marad.

A tegnapi találkozóval képletesen és a valóságban is új fejezet kezdődött a győri kosárlabdázás történetében. A dicsőségtablókon, a képeken, na és nem utolsósorban a szívekben megmarad Tapodi Péter és Fűzy Ákos emléke.

A lányokra ők is nagyon büszkék lennének.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tudás hatalom!

Hiányzik az állandóság, de leginkább a következetesség. Márpedig, ha valahol, akkor az oktatásban ez… Tovább olvasom