Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Baja lesz

Kínáljanak válaszokat az embereket érintő és érdeklő fontos kérdésekre.
Attól tartok, abból kaptunk ízelítőt Baján az elmúlt hetekben, hogy milyen lesz a 2014-es parlamenti választás és annak kampánya. Listázás, megfélemlítés, megfigyelés, zaklatás, vesztegetés, csalás, hazudozás és lehazugozás, minden előfordult. És annak az ellenkezője is. Pedig ne feledjük, most csupán egy önkormányzati képviselői helyért ment a verseny. Pontosabban a harc. A háború. Meg persze politikai haszonért, de nyilvánvaló, hogy a résztvevők alaposan eltúlozták a dolgokat. S hogy Baján az érintett választópolgárok mit tudtak a jelöltek programjáról, nem tudom, de hogy az ország más részein semmit, az bizonyos.

Viszont azt, hogy ki filmezett le kit titokban, milyen kocsiból figyelték az egyik jelöltet, s milyen rágalmakat szórt rá a másik, mindenről értesülhettünk. Ebben persze „segített" a média és a szemben álló politikusok is.

Akinek köze van a választásokhoz, annak felelőssége is van. A pártoknak, jelölteknek, a sajtónak és a szavazópolgárnak is. Ami a sajtóra tartozik szűkebb hazánkban, azt mi igyekszünk majd megtenni.

Tudósítani fogunk a pártok fontos eseményeiről, beszámolunk a szervezetek és jelöltek programjairól. Az ő dolguk persze, hogy legyen nekik. Hogy kínáljanak válaszokat az embereket érintő és érdeklő fontos kérdésekre.

Nincs persze kétségem, a pártok kampánya nem fog kimerülni az okos és értelmes beszédekből, átgondolt programjukról szóló brossúrák terjesztéséből. Ígérnek majd csupa megvalósíthatatlan jót és szépet, osztogatnak majd jókora gyomrosokat az ellenfélnek, dobálnak sarat és egyebet, amit a másikra fognak majd.

És itt jön a választó felelőssége. Hogy különbséget tudjon tenni a búza és az ocsú között. A hataloméhség és a tenni akarás között. Az álszent szolidság és a tisztesség között. A szép szavak és az igazmondás között. Állítom, nem lesz könnyű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várat építeni

A végletek országában kétféle hangulat létezik: hurráoptimizmus vagy letargia. Tovább olvasom