Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Az út törvénye

A közlekedés is olyan, hogy aki felrúgja törvényeit, azt megbünteti.

Tavaszi illatokat kergetett a szél, a nap színeket csalt az arcokra, a madarak boldogan ünnepelték a kikeletet, amikor egy hatalmas csattanás másodpercekre elnémított minden élőlényt. Aztán már csak a sikolyt lehetett hallani. A fájdalmas, ijesztő sikolyt...

Egy életerős, fiatal édesapa halt meg kedden Fertőrákoson. Sportmotorján ülve egyetlen rossz pillanat, egyetlen rossz döntés kellett ahhoz, hogy számára ez a tavaszi nap legyen az utolsó, családjának pedig a borzalmak dátuma május hatodika.

Mindnyájan közlekedünk; ki kerékpárral, ki autóval, ki motorral, de mivel a gépeink annyira életünk részévé váltak, már rég elfelejtettük: az út veszélyes. Mindennap olvassuk a lapokban a tragikus beszámolókat, a híradót nézve talán már el is kapcsolunk, amikor az összetört roncsokkal sokkolják a nézőt, miközben a legtöbben meg vagyunk győződve arról, hogy ilyesmi velünk nem történhet meg. Pedig dehogynem...

Fiúk! Amikor meghúzzátok a gázkart a járgányotokon, eszetekbe jut az édesanyátok? A volán mögött ülők! Amikor kivágódtok a kocsisorból a beláthatatlan kanyar előtt és előzésbe kezdtek, gondoltok arra, hogy esetleg épp most nézett félre az őrangyalotok? A fáradtan közlekedőknek vajon eszükbe jut-e, mivé lesz a biztonság illúzióját adó karosszéria, amikor már nem bírja a nyomást? És arra gondol-e bárki, mivé lesz az ember...?

Persze közlekedni kell, muszáj, de könyörgöm, vigyázzon mindenki magára, gondoljon másokra is, jusson eszébe a családja, a védőangyala, a szerelme arca, mindig, minden kanyarban, minden kilométerkőnél!

Mint a nagy rendszerek, a közlekedés is olyan, hogy aki felrúgja törvényeit, azt megbünteti. A szabály az úton megvéd, be kellene tartani!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bagatell

Ennél lényegesebb, hogy az EU megvéd – önmagunktól. Tovább olvasom