Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Az örömlányok nem gyalázzák meg Radnóti emlékét, á, dehogy!

Az elmúlt harminc évben senki sem háborodott fel, hogy örömlányok gyalázzák meg nap mint nap a mártír költő emléket a szobor közvetlen közelében.

A legfrissebb hírek szerint egy autó vezetője relatív gyorshajtás miatt letért az útról és a Radnóti-szobornak ütközött. A szoborral jól tudjuk, mi történt, Melocco Miklós szobrászművész készítheti a vésőit.

Ez az írás mégsem erről szólna, hanem a szobor összetörését követő politikai véleményözönről. Amint darabokra tört Radnóti, rögtön mindenki megbotránkozott.

A jövő évi választásokig garantáltan így fog őrölni amúgy a médiakerék: minden párt minden fontos témában csattogtatja majd a közleményeit - megyei szinten is. Sőt, az országos hírekben a Radnóti-szobor összetörése médiamanipuláció áldozattá vált.

Érdekes: az elmúlt közel harminc évben senkit sem háborodott fel, hogy örömlányok gyalázzák meg nap mint nap a mártír költő emlékét a szobor közvetlen közelében. Sem a politikusokat nem írtak tiltakozó közleményeket, sem a rendőrök nem tettek érdemben a szobor mellett állómásozó prostik ellen.

Az Országgyűlés pedig 1998-ban hiába hozott törvényt arról, hogy csak meghatározott helyen lehessen prostitúciót folytatni, s az önkormányzatoknak meghatározott területeket kellett volna kijelölniük erre.

A feltételes mód nem véletlen: Magyarországon a mai napig egyetlen piroslámpás negyed sem működik. Annak ellenére sem tettek eleget a településvezetők a törvényben foglaltaknak, hogy a világ legősibb mesterségét még a diktatúráknak sem sikerült betiltaniuk.

A piroslámpás negyedek kijelölését az álszentség és prűdség akadályozza meg úton-útfélen. Ha bármelyik polgármester venné a bátorságot, s engedélyezné a prostitúció létező legkulturáltabb formáját településén, óriási felháborodással találná szemben magát és a következő választásokon biztos bukás várna rá.

A félreértések elkerülése végett: jelensorok írója nem támogatja az örömlányokat, a "szolgáltatásukat" azok veszik igénybe, akik félnek a nőktől. Pusztán arról van szó, hogy Amszterdamban is jobb helyen vannak a piroslámpás házak a csatornák mellett, mint a strichelő kurvák a Van Gogh-múzeum mellett.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. gonzo 2013. november 20. 19:55
  „"Tény,hogy Radnóti ott halt meg"-mit kell ezen értelmezni zakarias3?

  Ez az "értelmezd"-panel elég gyenge,általában azok használják akik hülyeséget írnak és valaki figyelmezteti erre őket.

  Ott halt meg?Nem ott halt meg.Azt írtad ott halt meg?Azt.

  A hozzászólásom második része meg egy egyszerű kérés volt,ha tényleg érdekel hol halt meg megkeresed,és ha veszed a fáradságot elárulod.Ne háborogj,nincs háború!:)”
 • 37. zakarias3 2013. november 20. 17:48
  „36.gonzo.Olvasd el az írásomat értelmezd és ne kötekedj!Kötekedő van itt,én nem azért ülök a gép elé!Azért neked elmagyarázom a hozzászólásom lényegét!Nem a legszerencsésebb helyre kerűlt a szobor!Ezt írtam és még azt ,hogy persze ez csak az én véleményem.Az oktatást tisztelettel elfogadom,de a kioktatást talán egy másik állandó hozzászólónak cimezd!Üdvözöllek!”
 • 36. Tündenéne 2013. november 20. 16:24
  „A tömeges helyesírási hiba nem gyalázza meg a magyar nyelvet! Á, dehogy!
  :)”
 • 35. gonzo 2013. november 20. 14:25
  „31. zakarias3 2013.11.19. 19:17 Tény,hogy Radnóti ott halt meg-tény,hogy nem ott halt meg,ezt a napokban vagy tizenöten leírtuk már de ez senkit ne zavarjon.
  Ha érdekel hol találták meg menj ki Abdára,aztán ott kövesd a feliratot:Radnóti emlékhely.
  Ha megtaláltad szólj nekem is,én pont kb. egy hónapja kerékpároztam arra,gondoltam,már vagy ezerszer eltekertem itt és még sosem vettem a fáradságot,hogy megkeressem,hát most itt az idő.Még a gátőrháznál is találtam útbaigazító nyilat,de nem találtam,pedig egészen Pinnyédig betekertem a töltésen.”
 • 34. Mazzola 2013. november 20. 01:06
  „Nem szeretem a verseket, mind melankolikus ,buval- b....tt.Ket sor utan mar depis leszek. Ezert nem
  jartam a lanyokhoz sem, mert ott allt mellettük a költö, aki engem egyszerre a halalra, meg borzalmakra
  emlekeztetett.”
 • 33. NaughtyBoy 2013. november 19. 22:27
  „már megint a politika, ha tudom el sem olvasom!”
 • 32. DON 2013. november 19. 20:24
  „Mit tudtunk meg a cikkből?
  Semmit, csak azt, hogy SZ kartárs fél a nőktől. Mondjuk azoktól, akik ot állnak, én is félek, de ettől az ősi mesterséget nem kellene betiltani. Amióta ember van, amióta férfi és nő van, azóta ez a dolog csak megegyezés kérdése. Kapitalista szemmel nézve pénzkérdés, komcsiknak a közös tuljdonba szolgáltatás, narancsosoknak nemzeti együttműködés. De egyáltalán miért csak most jutott eszébe a kisalföld lovagjának, hogy ott húspiac nyílt? Nagyon régóta vannak ott ezek a hölgyek, és ahogy itt valaki mondta, ők legalább ott vannak, nem csak évente egyszer. Álszentség. Ez jutott eszembe először.”
 • 31. zakarias3 2013. november 19. 19:17
  „Tény,hogy Radnóti ott halt meg,de szerintem nem a legszerencsésebb dolog volt ott állítani emlékművet számára!Nagyon eldúgott helyen van,körbe bokrokkal,szinte nem is lehetett látni.Ma voltam ott,megnéztem,csak egy tuja törzset láttam,mást mindent eltűntettek a környékről!Akkor már azt a csúf gyökeret is elvihették volna!Persze ez csak az én véleményem!”
 • 30. alekínyó 2013. november 19. 18:54
  „Igazad van pancser! A csajokat vissza kell "költöztetni" a Shell kút mellé! Ott legalább szem előtt lennének:D ejj, azok a régi szép idők...”
 • 29. ktl 2013. november 19. 18:46
  „10. titokban 2013.11.19. 13:01 :

  Igen, az út végén, de szó szerint is...”
 • 28. pancser 2013. november 19. 18:07
  „Radnótit sokan szeretik, szívesn megállnánk ott , viszont az örömlányok miatt nem teszik. Remélem ezután számukra ez tiltott övezet!”
 • 27. akarommondani: 2013. november 19. 17:57
  „Az örömlányokat nemigen érdekli, hogy milyen szobor van a közelükben, ha Lenin szobor lenne akkor is odajárnának ugyanúgy, vagy ha semmi nem lenne, akkor is. Nem koszorúzni járnak oda, hogy érdekelje őket.”
 • 26. GD 2013. november 19. 17:42
  „Nem hinném,hogy a lányok Radnóti versekkel ütnék el az időt ott két kuncsaft között.”
 • 25. BudaiKr 2013. november 19. 17:12
  „jó kis hely volt ez a szobor hányszor megáltunk éjjel itt mikor vissza értünk magyarba...”
 • 24. soproni 2013. november 19. 17:09
  „"11. Coffee 2013.11.19. 13:06
  Az örömlányok csak védték a szobrot.
  Lehet nekik megállt volna az autós. :D" Ez nagyon jó :))”
 • 23. Legs 2013. november 19. 16:21
  „Azért ez durva......
  http://nepszava.com/2013/11/magyarorszag/kettetortek-radnoti-miklos-szobrat.html

  sydney
  2013. november 18. hétfő
  11:53”
 • 22. Mankapunka 2013. november 19. 16:07
  „Mekkora gyáva alakok vagytok gyermekeim, nem csodálom, hogy hanyattlik a mai fiatal generáció is.”
 • 21. Legs 2013. november 19. 15:59
  „<moderálva>”
 • 20. Hyppolit 2013. november 19. 15:50
  „Vicces összehasonlítani Amszterdam "csatornák" melleti piros lámpás kirakatait a Radnóti szobor melletti kultúrával. Eleve ezek nem olyan közhiedelem szerinti "csatornák". Magam is láttam, megcsodáltam, a lényeg, hogy egy építészeti remek az egész várost (!!!) átszövő csatornahálózat, ami a mocsarak lecsapolása után a használható élettér növelésére szolgál! A lényeg viszont az, hogy "azok" a lányok orvosilag folyamatosan ellenőrzöttek, engedéllyel rendelkeznek, állítólag minden alkalom után tisztálkodnak, ami a kuncsaft számára is adott. Igaz, magam részéről többre értékeltem a bármely utcaszakaszon fellelhető nyitott tetejű és spirális bejáratú férfi-"kisdolog"-toiletteket.
  A Radnóti szobor tönkremenetele szerintem is sajnálatos figyelmetlenségből adódó közlekedési baleset. Radnóti méltán híres költőnk, a Bori noteszt mindig döbbenettel forgatom...”
 • 19. Legs 2013. november 19. 15:43
  „Donáth László evangélikus lelkész is megszólalt az ügyben.

  "-Az abdai Radnóti Miklós-szobor megrongálása kapcsán a lelkész úgy fogalmazott: ez az ország nem antiszemita, de hemzseg az olyan emberektől, akik így élik ki magukat. Szerinte nem szükségszerű, hogy a társadalom kiszolgáltatott legyen a szélsőjobboldalnak és az antiszemitizmusnak, "az elvesztett keresztény identitást pedig nem lehet pótolni zsidógyűlölettel".

  Úgy látszik nem csak a politikusok gondolkodnak furcsán.

  http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1112239-donath-laszlo-nincs-tolerancia-a-gyuloletkeltokkel-szemben”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőkített áfa

Itt és most pusztába kiáltóénak tűnik a hang. Tovább olvasom