Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Audiológia

"Az Audi bizonyos értelemben már azt a szerepet tölti be a város sportéletében, mint egykoron a Rába tette."

Gyakran hajlamosak vagyunk nem így érezni, de a történések és a számok is azt igazolják: országunknak ebben a felében jó, és olykor bizony irigyelt helyen vagyunk. Napjainkban itt a legalacsonyabb a munkanélküliség, az átlagkereset tekintetében is a dobogó környékén állunk, de ezeken kívül is számos más mutatót tudnánk felsorakoztatni, ami az első mondat állítását igazolja.

Talán törvényszerű, hogy ahol – hazai viszonyok között – erős a gazdaság, ott virágzik a sportélet is. Még lajstromba venni is sok, hogy például labdajátékban hány rangos élvonalbeli klubja van a megyének. Győrött labdarúgás, női kézilabda, női kosárlabda, amerikai futball szerepel az NB I-ben, Sopronban a női és a férfikosár, az NB II-es együtteseknek pedig se szeri, se száma.

És a csapatok többsége a nemzetközi porondon is érdekelt, mi több, a sportágában meghatározó szerepet játszik: az Audi-ETO és az eddigi MKB Euroleasing a kontinens legjobbjai közé tartozik, hozzájuk csatlakozott most az Euroligában induló SEAT SZESE Győr.

Tegnap sajtótájékoztatót tartott az Audi-ETO és az ETO FC is. Kettejükben közös nevező volt a német autógyár, amely mindkét klub életében meghatározó tényezővé vált. Az Audi bizonyos értelemben már azt a szerepet tölti be a város sportéletében, mint egykoron a Rába tette. És a mamutcég különböző külföldi sportos szerepvállalásait ismerve, a fejlődés lehetőségei szinte beláthatatlanok. A pénzügyi igazgató éppen tegnap jelentette be, hogy a gyár meghosszabbítja a kézilabdacsapattal 2012-ig érvényes szerződését. Ez pedig garancia lehet arra, hogy a már amúgy is a világ egyik leggazdagabb női klubjának tartott győri egylet maradjon a sportág Real Madridja. A szerződéshosszabbítást illene majd egy Bajnokok Ligája-győzelemmel „szentesíteni".

Labdarúgásban természetesen más a lépték, jól tudják ezt az Audinál is, hiszen ami női kézilabdában sok, az futballban csak csepp a tengerben. A jelenlegi győri támogatás kezdetnek kiváló, de még itthon is kevés az igazán nagy kiugráshoz, pedig a német cég filozófiáját ismerve, ők mindenben a legjobbak akarnak lenni. Abban bíznak a győriek is, hogy velük sikerül túlszárnyalni a mifelénk milliárdos Videotont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várfalak

"Annál borzasztóbb nincs, mintha betemetjük a történelmi emlékeket." Tovább olvasom