Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Átlátható

A megromlott barátság nem befolyásolhatja a közbeszerzések átlátható folyamatát.

Mi a közös a köztévében, a közpénzben, a közbeszerzésben és a Közgépben? A Közgépet is tulajdonló vállalkozó sok-sok közpénzt nyert el a köztévéből és a közbeszerzésekből. Kétségünk nem lehet afelől, hogy mindezt egyedül szakmai kiválóságának köszönhette.

Szóba sem kerülhet ezért, hogy a Közgép-vezért segítette a miniszterelnökhöz fűződő megbonthatatlan barátsága is. Mint ahogy az is kizárt, hogy a bajtársiasságból totális háborúskodássá fajuló emberi kapcsolatuk miatt Simicska most jóval kevesebb közpénzhez jusson. Kizárt, hogy az ominózus, alpári jelzővel vérig sértett barátja így büntetné egykori katonatársát. Mert ha így lenne, az megrendítené töretlen hitünket abban, hogy a közbeszerzések objektív elbírálás alá esnek és a közpénzek felhasználása makulátlan tisztaságú.

Ezért abban is biztosak vagyunk, hogy a közbeszerzéseken esetleg az új nyertes vállalkozások ugyanúgy kizárólag szakmai kiválóságuknak köszönhetik majd a közpénzek elnyerését, ahogy az eddig is történt. Ha pedig a Közgép mégis hasonló arányban a nyertesek között lesz, mint korábban, az is ékes bizonyítéka lehet annak, hogy két ember végérvényesen megromlott barátsága nem befolyásolhatja a közbeszerzések átlátható folyamatát.

És végül abban is biztosak lehetünk, hogy a hirtelen, sorozatban kirobbanó brókerbotrányoknak sincs közük a nagyok totális háborújához. Hiszen a felügyeleti szervek ugyanolyan jól végezték sok-sok éven át a munkájukat, amilyen átláthatóan a közbeszerzés működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így szeretjük

Nem a sárga villamos viszi el ezekben a napokban sok-sok ezer ember pénzét. Tovább olvasom