Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Angyalok közt

...a földre szállt angyalok. Nem igazodnak a farkassá vált világ törvényeihez, nem huhognak a vészmadarakkal, nem mutogatnak másra, hanem példával élnek.


Aki elhiszi, hogy az arcán vattapamacsos férfi, aki piros kabátjának zsebéből szaloncukrot osztogat, az a Mikulás, aki azért jött az Északi-sarkról, hogy az éves magaviseletből átlagot vonjon és jutalmazzon vagy büntessen – az itt fejezze be az olvasást.

Így magunk között kimondhatjuk, hogy a Mikulás nem létezik és Jézuskának is hiába írunk kívánságlistát, a vágyaink, ha valóra válnak, valaki olyannak köszönhetjük, akiben emberszív dobog. Minden más csak mese habbal.

Ahány ember, annyiféle szívvel él. A pitvarok és kamrák ütemes összehúzódása van, akinél csak arra hivatott, hogy a vérkeringést fenntartsa és a vegetációt őrizze. De vannak szívek, akik két dobbanás között arra is tudnak figyelni, hogy egy másik szív a halk szomorúság ütemét veri, mert a bánat, a nélkülözés és kilátástalanság úgy elnehezítette, hogy elveszítette a reményt.

A szívükkel látó emberek, akik magukra veszik más sorsának a terhét és megpróbálják jobbá tenni a világot, itt élnek közöttünk. Ők a földre szállt angyalok. Nem igazodnak a farkassá vált világ törvényeihez, nem huhognak a vészmadarakkal, nem mutogatnak másra, hanem példával élnek. Adják magukból a derűjüket, lelki harmóniájuk mentsvár, jó mellettük lenni, élvezik az életet.

Eljött az angyalok ideje: égieké, földieké. A láthatatlanok segítik a láthatókat, hogy fogyjon a jótékony sütemény, teljenek ajándékkal a cipősdobozok, gyűljenek a kuncogó forintok az adománycsekken, legyen meleg leves a tányérokban, jusson pokróc a didergőknek.

A visszaszámlálás napjait éljük, amiben kiteljesedhet a szívvel élők jósága. Mire megérkezik az angyali hírnök, hogy megszületett a kisded, örvendhessük, hogy egy picit tőlünk is szebb lett a világ. Időben vagyunk.
Ha nincs még szárnyad, engedd, hogy legyen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Párhuzamos valóság

Mintha a miniszter és a szóvivő, illetve a kutatók és a nekik válaszolók más országban, valamiféle… Tovább olvasom